balatoni_gasztroterkep
Az ingyenes Balatoni Gasztrotérkép applikáción és .pdf formátumban is elérhető; fotó: Turizmus Online

Mindannyiunknak van legalább egy kedvenc balatoni helye, ahol jó a lángos, finom a palacsinta, különleges a fagyi, vagy épp fenséges a bor. Talán az sem véletlen, hogy idén is a magyar tenger lesz a sláger a nyaralók körében. A tó környékén lévő vendéglátóhelyek felfedezéséhez pedig keresve sem található jobb kalauz, mint az ingyenes Balatoni Gasztrotérkép. A kiadványban 67 színvonalas helyet sorolnak fel, amelyeket nem csak nyaralásunk alkalmával kereshetünk fel: érdemes akár autóba is ülni miattuk egy villámlátogatásra. Ráadásul egy olyan bisztró is felkerült a térképre, amelyet az M7-esen autózva, már útközben felkereshetünk.

Bisztrók, éttermek, borászatok térségenként csoportosítva

A térkép 2015-ben jelent meg először. Az elmúlt években egyre csak bővült a kínálat, sőt, tavaly megjelent az online applikáció is, amit akkor több mint 15 ezren töltöttek le. A mostani, kibővült papíralapú térképet 120 ezres példányban nyomtatták ki, de a honlapról pdf formátumban is letölthető. A Balaton mindkét partja, sőt a környező helyek is bejárhatók a kalauzolásával. A tókörnyéki gasztronómiai kínálatot térségenként csoportosították, zömében bisztrók, éttermek, fagyizók, pálinkamanufaktúrák, borászatok  kaptak helyet a térképen.

boros pohar_balatoni gasztroterkep
Pálinkamanufaktúrák ás borászatok is rákerültek a térképre; fotó: Pixabay

Balatoni Gasztrotérkép = színvonalas vendéglátás

A térképen magyar és angol nyelvű, rövid információk olvashatók az ajánlott helyekről, internetes elérhetőségeik pedig megkönnyítik a gyors tájékozódást. Piktogramokkal jelölték a szálláslehetőséget, a vegetáriánus kínálatot, a kutyabarát helyet, vagy a panorámás kilátást. Az idei ajánlatban nagyon sok a fiatal gasztronómiai vállalkozó, akiknek már az a természetes, hogy a színvonalas vendéglátást képviselik. Céljuk, hogy a nyári szezont időben meghosszabbítsák, és az év nagy részében fogadják a vendégeket.

Forrás: Turizmus Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •