mazda 100 évfordulós modellek

Az 1960-as Mazda R360 színtémájára alapozva és a Mazda 100. évfordulója alkalmából különleges kiadásokkal készül a márka. Mindegyik kiadás 100. évfordulós emblémával és egyedi részletekkel rendelkezik, így ezek a modellek mindenütt kitűnnek a tömegből.

Pár szó az első autóról

A Mazda R360 a kei autó meghatározásaként született meg, melynek jelentése „könnyű autó”. Az 1960-ban bemutatott Mazda R360 nem az első volt a piacon, ugyanakkor azonnal a legnépszerűbb kei autóvá vált stílusos megjelenésének, könnyed formanyelvének, emberközpontúságának és kedvező árának köszönhetően, vagyis pontosan azért, amiről ma is híres a Mazda. Ez az a modell, ami előtt tisztelegnek most a Mazda 100. évfordulója alkalmából.

Öt modell is hirdeti a kerek évfordulót

A Mazda 100. évfordulója alkalmából egyedi külsőt kapott az általunk is tesztelt, energikus és határozott Mazda3 Hatchback, a lenyűgözően szép Mazda6 Szedán, a Mazda6 Sportkombi, a szintén kipróbált Mazda CX-30 és a legendás Mazda MX-5. Közös bennük, hogy a fejtámlát az évfordulós embléma nyomatával díszítették, és 100. évfordulós emblémával ellátott burgundi padlószőnyegekkel rendelkeznek. A fehér bőr felületek kiegészítik a burgundi üléseket. A Snowflake fehér gyöngyház játéka folytatódik a külső megjelenésben is. A 100. évfordulós különleges kiadás minden tagjához egyedi tokban érkezik a gravírozott távirányító, a keréktárcsákat pedig leheletnyi vörös és egy szépen elhelyezett embléma díszíti.

A 100. évfordulós különleges kiadású modellek 2020 őszétől lesznek megvásárolhatók. Mindegyiküket egyedi üdvözlőcsomaggal adják át új tulajdonosaiknak, amelyben megtalálható lesz első személygépkocsi, a Mazda R360 miniatűrje és egy fényképalbum.