uj volkswagen passat
Minden idők leginnovatívabb Passat sorozata folytatja a sikertörténetét

Megérkezett az új Volkswagen Passat egy sor, főleg műszaki újítással, frissítéssel. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy 210 kilométer/óra sebességig is részben automatizáltan közlekedhet, de nem mehetünk el az IQ.Light fényszórók vagy a csodás színei mellett sem. A modellt eddig több mint harmincmillió példányban értékesítették, ezzel a világ legsikeresebb középkategóriájú sorozatának minősül – a ráncfelvarrás után biztosan tovább fokozza a sikerét.

Nulla károsanyag-kibocsátás városban

A Volkswagen hálózatról tölthető (plug-in) hibrid hajtású modelljei új generációjának első tagjaként, az új Passat GTE jelentősen megnövelt, akár 56 kilométer tisztán elektromos hatótávot kínál. Mindez alapjaiban változtatja meg a mindennapokat a Passat GTE volánja mögött, ugyanis sokmilliós nagyvárosokban is elegendő lehet a legtöbb napon belüli távolság tisztán elektromos, s ezzel károsanyag-kibocsátás nélküli megtételéhez.

volkswagen passat leleplezes
Leleplezésre vár az új Volkswagen Passat
passat variant
Íme az új VW Passat Variant

Már majdnem önvezető

Az új Passat világszerte az első Volkswagen, amely akár 210 kilométer/óra sebességig részben automatizáltan is közlekedhet a Travel Assist segédrendszernek és a sebességszabályozó ACC-nek köszönhetően. Ez mérföldkőnek számít az automatizált vezetés felé tartó úton. A követési távolság ezen automatikus szabályzása a sebesség megfelelő alakításával egyaránt reagál a sebességkorlátozásokra, lakott területekre, kanyarokra, körforgalmakra és útkereszteződésekre.

uj volkswagen passat
A sebességhatárokhoz önállóan tudja igazítani a sebességet

IQ.Light – LED-mátrix fényszórók

A jelenlegi Touareg után már a Passat kínálatában is megjelentek extrafelszerelésként az új IQ.LIGHT – LED-mátrix fényszórók. Autópályán 130 méteres távot világít be, a kormánykeréktől érkező információk alapján tökéletesen követi a kanyarok ívét. Az éjszakai vezetést is kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi: mivel a kameraalapú mátrixfényszórók mindenkor az éppen lehető legnagyobb fényerővel működnek, olyan személyek, tárgyak, járművek és állatok is jól láthatóvá válhatnak, amelyek a hagyományos fényszórórendszerekkel éjszaka csupán kevésbé és jóval később lennének észlelhetők. Összesen nyolc világítási funkciót kínál az IQ.Light: városi fény, országúti fény, autópályafény, dinamikus kanyarvilágítás, részleges mátrix-távfény, távolsági fény, a közlekedési táblák tükrözésének megelőzése, illetve utazási üzemmód a bal oldali közlekedésű országokba lépéskor.

uj volkswagen passat 2
Már hazánkban is rendelhető a ráncfelvarráson átesett modell

Az új Volkswagen Passat kívül-belül vonzó

A márka még karakteresebbé és precízebbé fejlesztette a Passat formavilágát. A semmi mással össze nem téveszthető fénydizájnról LED technikájú fényszórók, nappali menetfény, ködfényszórók és hátsó lámpák gondoskodnak. A ráncfelvarrások kötelező eleme az autó színe is. Az új Volkswagen Passat Lapiz kék, Palack zöld, illetve Tengeri kagyló arany színekben tündököl. Emellett 17, 18 és 19 colos, négy új könnyűfém keréktárcsa is bővíti a választékot. A belső tér is változatosan állítható össze: új dekorelemekkel és szövetekkel, új tervezésű ajtókárpitokkal, egy új kárpitszínnel, új műszerekkel és az alapkivitelhez tartozó, ugyancsak új multifunkciós kormánykerékkel tér el elődjétől.

volkswagen passat belso
A multifunkcionális kormány bőr borítást kapott

A „bestseller” továbbra is Limousine és Variant változatban érkezik a piacra. Az új Passat a Business és az Elegance mellett az R-Line kivitellel tehető még egyénibbé. Kívánságra folyamatos internetkapcsolatot is kínálhat. Ezzel elérhetők az autóban a mobil online-szolgáltatások, illetve zenei streaming szolgáltatások, az adatforgalom költségeit pedig a Volkswagen állja.

Fontos hír a német autógyártó háza tájáról, hogy hamarosan megújul a logó, a nyolcadik generációs Golf lesz az első jármű, amely az új logóval rendelkezik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •