magyar sörsiker
Pexels/Rawpixel

A tavalyihoz hasonlóan idén is kiemelkedő eredményeket értek el a Soproni Óvatos Duhajok a világ egyik legismertebb sörversenyén, az International Beer Challange-en. A magyar sörsiker folytatódik, jövőre egy új Soproni induló méretteti meg magát ezen a versenyen.

Brazília és Mianmar is hozta a maga söreit

A 2017-ben bronzérmes IPA után a Soproni Óvatos Duhaj APA arany minősítést szerzett Ale kategóriában. A Meggy Ale bronz minősítést nyert az ízesített sörök között. A Magyarországon gyártott sörök közül csupán ez a két termék ért el dobogós helyezést a megmérettetésen. A 23. alkalommal megrendezett International Beer Challange-re ebben az évben 38 országból összesen 900 minta érkezett. A 60 zsűritag Londonban gyűlt össze, hogy végigkóstolja a jelöletlen sörmintákat. Összesen 64 arany, 196 ezüst és 282 bronz minősítést osztottak ki a sörkülönlegességek gyártóinak, akik Brazíliától Mianmarig gyakorlatilag az egész világot képviselték.

magyar sörsiker
A magyar sörök közül kettő ért el dobogós helyezést; fotó: Pexels/Tembela Bohle

A magyar sörsiker folytatódik

A Soproni Óvatos Duhaj APA karakteres ízét a Simcoe és Chinook komlónak köszönheti. Ezek a keserűség mellett gyümölcsös ízt adnak a sörnek. A tapasztalt sörkóstolók érezhetik benne a bogyós gyümölcsök vagy akár barack ízét. Ez a felsőerjesztésű sör az IPA-hoz hasonlóan hidegkomlózással készül, a Soproni Sörgyár komlórakétájának segítségével. A Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale készítésében az extra csavar az, hogy a sörlé és a meggyből készült gyümölcslé együtt érlelődik. Ennek köszönhető az átütően meggyes, mégis sörös íz. Ez a különlegesség hamarosan üvegcsomagolásban is kapható lesz az üzletekben. Az immár négytagú Soproni Óvatos Duhaj család pár héten belül Porter sörrel bővül, amely jövőre az International Beer Challange egyik indulója lehet.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •