magyar diákok wizz air
Bánki Dávid, Kondrát Lili, Papik Réka, Fenyvesi András; fotó: Wizz Air Facebook

A Wizz Air kihirdette a diákoknak kiírt, WIZZ Youth Challenge elnevezésű versenyének nyerteseit és díjazottjait. Az egyetemisták részvételével tartott megmérettetésen a magyar csapat nyert egy egyszerűen kivitelezhető, ám mégis kreatív ötlettel.

220 csapat közül került ki a győztes

Idén a WIZZ Youth Challenge versenyére rekord létszámban, 1200-nál is többen jelentkeztek 44 országából. Az idei versenyen a diákok feladata az volt, hogy innovatív elképzeléseket küldjenek el és mutassanak be, amelyeket a Wizz Air is felhasználhat a fenntarthatósági stratégiájában. A 220 jelentkező csapatból végül 24 kapott meghívást a verseny budapesti elődöntőjére, hogy elképzeléseiket a légitársaság vezetőinek is bemutassák. A döntőben végül négy csapat versengett a győzelemért. A nyertes a Budapesti Corvinus Egyetem és a Közép-Európai Egyetem magyar diákjaiból álló csapat, a Goldsmith+ lett. Tagjai: Bánki Dávid, Kondrát Lili, Papik Réka, Fenyvesi András. A nyertesek egy éven át korlátlan utazást nyertek a légitársaság hálózatában.

wizz air verseny
A foglalási rendszert reformálná meg a magyar csapat; fotó: Wizz Air Facebook

A Wizz Air Zöld Nagykövetei

A csapat egyszerűen kivitelezhető, kreatív ötlettel nyert. Ennek a lényege az volt, hogy a légitársaság foglalási rendszere az utasoknak különféle környezetbarát megoldásokat ajánljon fel, amelyekkel a saját ökológiai lábnyomukat karbonsemlegessé tehetik. A csapat ötletének része volt egy környezetvédelmi alap elindítása és egy „Zöld Nagykövetek” elnevezésű, a környezetvédelem és környezettudatosság iránt elkötelezett utazóközönség felépítése is.

Hasonlóan büszkék lehetünk arra a magyar csapatra is, amelynek iskolás tagjai nyáron saját építésű járművekkel szálltak versenybe a londoni energiahatékonysági versenyen.

Forrás: Turizmus Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •