Milánói divathét
(Forrás: Camera Moda)

Idén harmadik alkalommal kapnak lehetőséget magyar divattervezők, hogy aktuális kollekcióikat bemutassák a milánói divathét alatt február 18. és 24. között. Az Abodi, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle és a Zsigmond Dora Menswear lesz az az öt magyar divatmárka, amely az olasz fővárosban fogja képviselni hazánkat.“Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy immár harmadik alkalommal vehetünk részt a Milan Fashion Weeken, illetve óriási büszkeséggel tölt el minket az, hogy a nemzetközi kifutókon láthatjuk, mennyit fejlődtek a magyar tervezők a mentorprogramnak köszönhetően” – idézi az MTI közleménye Bata-Jakab Zsófiát, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetőjét.

Olasz mentorprogram magyar divat márkáknak

A fent említett öt magyar divatcég a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) közös nemzetközi mentorprogramjának résztvevőiként kerülhettek Milánóba. Az 2018 augusztusában létrejött hároméves stratégiai megállapodás értelmében a piacvezető olasz divatkamara segíti és támogatja a feltörekvő magyar tervezők fejlődését. Így mentorprogram keretén belül a résztvevőknek többek között lehetőségük volt személyes találkozókra, gyárlátogatásokra és workshopokra járni. Emellett üzleti tanácsadásokon vehettek részt, hogy minél sikeresebben építhessék saját brandjüket és léphessenek a nemzetközi piacra.

Az öt magyar divattervező által kreált darabok a kifutó mellett a Fashion Hub nevű kiállítóteremben is megtekinthetők lesznek február 19. és 24. között. A termékeiket pedig Budapesten és Milánóban egyaránt meg lehet vásárolni a Budapest Select showroomokban egészen márciusi közepéig. Az már önmagában jelzésértékű, hogy a magyar divattervezők kollekciója külön is kiállításra kerülhet. Hiszen ez bizonyítja, hogy a nemzetközi szakma elismerően tekint a magyar divatmárkákra és a bennük rejlő lehetőségekre. Ráadásul az Elysian-márka külön prezentációt is tarthat, amiért tavaly elnyerte a Buyers Award 2019 díjat.

Hollywoodi sztárok magyar divattervezők ruháiban

A magyar divattervezők ruhakölteményeit világsztárok is előszeretettel hordják. Az Abodi oldalán található celeb-rovatban több tucat hollywoodi híresség képe látható Abodi ruhákban. Kylie Jenner, Katy Perry, Lady Gaga (akinek klasszikus autó gyűjteményébe te is beleshetsz) és Taylor Swift csupán néhány azok közül a sztárok közül, akik a magyar divatmárka darabjait viselték.

Forrás: MTI