Hozhat kellemetlen helyzetbe a kedvenc magassarkúnk

Az eset kapcsán megkérdeztünk egy hazai rendőrt, aki nem lepődött meg az ítéleten. Megerősítette, hogy mivel egy balesetben minden tényezőt megvizsgálnak – a KRESZ által ismertetett személyi feltételeket is – valóban elképzelhető, hogy a magassarkú cipő is nagyító alá kerül. Ilyenkor például még azt is megnézik, hogy a sofőr jól állította-e be az ülést magának az indulás előtt. Azaz megfelelően elérte-e a pedálokat.

Ugyanezért vizsgálhatják meg, hogy akadályozta-e a magassarkú a megfelelő pedálhasználatot. Ilyenkor ugyanis megváltozik a lábfej helyzete, egy hirtelen fékezésnél pedig előfordulhat, hogy a sarok miatt nem tudjuk tövig nyomni a féket. Persze lehet azt mondani, hogy „gyakorlat teszi a mestert”, de ilyenkor tényleg minden tizedmásodperc számít.

„Kicsit olyan ez, mint a begipszelt kézzel való vezetés. Ezt sem tiltja a KRESZ, de egy baleset során – hiába nem a törött kezű sofőr volt a vétkes – nagy valószínűséggel számíthat valamilyen büntetésre, hiszen nem teljesítette a biztonságos vezetés személyi feltételeit. Hiába állítja, hogy ő törött kézzel is profin vezet. Sajnos feltételezni kell, hogy a gipsz akadályozhatta egy olyan manőverben, amit amúgy gond nélkül kivitelezhetett volna egészségesen” – tudtuk meg a rendőrtől.

magassarkúban vezetés
A klasszikus fekete (Fotó: Pixabay)

Magassarkúban vezetni cipőgyilkosság?

A magassarkúban való vezetés egyik kritikus tábora egyébként nem is a biztonságosságot kérdőjelezi meg, hanem a cipőre gyakorolt hatást. Sokak szerint magassarkúban vezetni egyenlő a cipőgyilkossággal. Mi nők, pedig imádjuk a cipőinket! A folyamatos pedálozás azonban nem kíméli a cipősarkat.

Igaz, automata váltós autóban nem kell félni attól, hogy a kuplunghasználat tönkre teszi a cipőt, de a jobb lábat és rajta a cipőt itt sem kíméli semmi. Egy baleset esetén pedig ugyanúgy számíthat a cipősarok, mivel a féket és a gázt is nyomni kell. Illetve a két pedál közé is beakadhat a nem megfelelő lábbeli. Igen tudjuk, most sokan felszisszennek, hogy velük ez még sosem fordult elő. El is hisszük nekik, hiszen vannak tényleg olyan profik, akik magassarkúban is szuperül vezetnek.

A Drive Me Baby követőinek megoszlik a véleménye a témáról. Lapozz és megtudod, mit gondolnak róla.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3