Porsche 911 Targa Heritage edition limitált szériás porsche
(Fotó: Porsche)

A Porsche idén igazán elkényezteti a sportautók szerelmeseit. Nem elég, hogy hamarosan új Porsche Targa jelenik meg a piacokon, a stuttgartiak még tovább mentek, és limitált szériás, gyűjtői kiadást is piacra dobnak. Ebből az úgynevezett Heritage Design Edition-ből az első modell az 1950-es és 1960-as évek előtt tisztelgő 911-es Porsche Targa 4S.

Íme a Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

porsche
(Fotó: Porsche)

Az autó négy féle fényezéssel lesz elérhető, amelyből az egyik és egyben a legdögösebb a képen látható Cherry Metallic-vörös lesz. Az arany logókkal és exkluzív dizájn elemektől az autó valóban olyan, mintha az 50-es évekből lépett volna ki. Hasonló látványelemek a fehér díszcsíkok a motorháztetőn és az ötágú felni is. Az oldalsó 50-es rajtszám és a méretes Porsche felirat pedig a kor mellett a cég versenysportban nyújtott teljesítménye előtt is tiszteleg.

További érdekesség az új limitált szériás Porsche-modellben a gépházfedél rácsán található Porsche Heritage-jelvény, amely azokra az időkre emlékeztet, amikor minden Porsche 356-tulajdonos kaphatott egy hasonló plakettet, amikor elérte a 100 ezer kilométer megtett távolságot. Ez volt a kor minőségbiztosítása, amely most az új Porsche 911 4S Targa Heritage Edition-t is dísziti. A múlt és a jelen játékossága megjelenik az eredeti 1963-as Porsche logóhasználatban is.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

1
2