lexus 2021 rc f fuji speedway
A speciális kiadás egyelőre csak az USA-ban kapható

A 2021-es modellévre komoly műszaki módosításokkal készül a Lexus RC F. A minden téren tovább finomított Fuji Speedway különkiadás mindössze hatvan példányban lesz elérhető.

Könnyebb és precízebb lett a Lexus RC F

A Lexus RC F 477 lóerős, ötliteres V8-as szívómotorja üdítő kivétel a turbófeltöltőkkel, kompresszorokkal erősített mezőnyben. A lassan feledésbe múló, lineáris gyorsítóképesség, a csúcsteljesítményhez tartozó magas (7100/perc) fordulatszám és a V8-as blokk vérpezsdítő hangja utánozhatatlan élményt nyújt. Utánozhatatlan, de nem fokozhatatlan: a 2021-es modellévre egy sor átgondolt módosítással tették még élesebbé, még precízebbé a Lexus legsportosabb típusát. További tömegcsökkentés, a Brembótól származó karbon-kerámia fékek, titán kipufogórendszer, valamint szénszálas kompozitból készült aerodinamikai elemek teszik különlegessé az autót. Sajnos nem alapkivitelben, hanem csak egy szűk, exkluzív kör részére.

Lexus RC F
Bevezetése óta a középkategóriás prémium sportkupék piacának egyik legizgalmasabb példánya a Lexus RC F

Félig matt fényezést kapott a limitált kiadás

Ezek az értékes módosítások ugyanis csupán a mindössze hatvan példányban gyártandó Lexus RC F Fuji Speedway Edition vásárlói számára elérhetők. A Lexus házi fejlesztőközpontjaként számon tartott, ikonikus versenypályáról elnevezett különkiadás az alapmotoros RC kupéhoz is kérhető. Visszafogott Cloudburst Gray szürke színben vagy a Lexus kínálatában most először megjelenő Arctic Blast Satin árnyalatban rendelhető. Mindkettővel látványos kontrasztot alkot a kupé (külön rendelhető) szénszálas motorházfedele és tetőlemeze. Bár az autóiparban a hangzatos festéknevek mögött gyakran átlagos árnyalatok szerepelnek, az Arctic Blast Satin egészen más: a félig matt karosszériakivitel a selyemfényű karosszériaszínek ragyogó tónusát kombinálja a matt felületek kopásállóságával. Tulajdonosai bátran beállhatnak a gépi autómosóba ezzel a különleges szépségű autóval.

lexus rc f speedway kiadás
Az utastért élénk piros bőrülések, valamint piros karbon dekorelemek teszik különlegessé

Karóra is jár a Fuji Speedway-hez

A tulajdonos akkor is közel tudhatja magához autóját, ha történetesen nincsenek együtt. A Los Angeles-i MSTR manufaktúra ugyanis exkluzív karórát fejlesztett az autóhoz. Az automata szerkezetű kronográf ugyancsak az alapfelszerelés részét képezi; sötétszürke lünettája, piros öltésekkel varrott szíja, valamint az óralapon elhelyezett Fuji Speedway és F logók minden bennfentes számára egyértelművé teszik, hogy viselője egy különleges, kislétszámú klub tagja.

A Lexus RC F speciális kiadása egyelőre csak az USA-ban kapható, de elképzelhető, hogy egyedi rendelés keretében pár darab Európa útjain is elindul.

Fotók: Lexus