Világméretű, közösségi médiára alapozott videósorozatot indít a Lexus, aktívan bevonva a nézőket az alkotásba. Az ismeretterjesztés és inspirációnyújtás céljából útjára indított Lexus Creates sorozat első részének témája az origami, amelyet az Angliában élő origami-művész, Coco Sato segítségével mutat be a japán luxusautógyártó.

Dizájn és kézművesség

A Lexus Creates műsor olyan tevékenységekbe vonja be a résztvevőket, amelyek kellemes elfoglaltságot jelentenek, miközben mélyebben megismerhetik a Lexus nevéhez fűződő dizájn és kézműves kidolgozás mesteri színvonalát. A sorozatban híres művészek szerepelnek. “A Lexustól nem idegen, hogy szokatlan módon teremt kapcsolatot a nagyközönséggel. A márka emberközpontú szemlélete és a kézművesség iránti elkötelezettsége természetessé teszi, hogy alaposan körbejárjuk és feldolgozzuk azokat a témákat, amelyekről tudjuk, hogy érdeklik a vásárlóinkat. A Lexus Creates sorozat tökéletes példa erre” – mondta el Brian Bolain, a Lexus International ügyvezető igazgatója.

Lexus Creates és Coco Sato

A sorozat első részében az Egyesült Királyságban élő origami-művész, Coco Sato takumi mester vezeti be a nézőket az origami szépségébe, pontosságába és kreativitásába. Először elkészít egy macskát, utána egy falevelet, majd pedig egy bonyolultabb pillangót, közben pedig meg is tanítja a Lexus Creates nézőit, hogyan alkothatják meg ezeket.

Coco Sato közismert arról, hogy a hagyományos japán esztétikát egyedülállóan modern szemlélettel önti formába. Alkotásai ugyanúgy készülhetnek papírból, mint szövetből vagy akár élelmiszerekből. Sőt az elektronika sem idegen számára, amikor egyedi műremekeket és nyilvános origami-installációkat készít. A Tokióban született és a londoni Central Saint Martins képzőművészeti főiskolán végzett művész a japán hétköznapokból merít ihletet. Munkásságát az a vágy hatja át, hogy felszámolja az emberek közti határokat, és segítse a különböző kultúrák megértését. A közösségi médiában, oktató videókon keresztül osztja meg művészetét és tudását.

Origami Coco Sato
A Lexus Creates első részének főszereplője: Coco Sato

Azáltal, hogy együttműködik egy ilyen művésszel, a Lexus azt reméli, hogy tovább erősíti a kreativitás értékét, bemutatva, hogy a szépség és az érzelem egy egyszerű papírlap segítségével is megteremthető és átadható.