új bmw iX teszt
A megbízhatósági- és finomhangolási utazás Európa legészakibb vidékére kalauzolta a BMW iX prototípusait

Norvégia északi pontján tesztelik a BMW Group új technológiai zászlóshajóját. A BMW iX két elektromos motorja, az összkerékhajtás, a járműtöltő technológia, a nagyfeszültségű akkumulátor-technológia és a hőkezelő rendszer extrém hideg körülmények között vizsgázik.

Megbízhatósági vizsga az Északi sarkkörön túl

Miután a BMW iX a #NEXTGen 2020-as felvonásán megtartotta dizájn-világpremierjét, a bajor prémiumgyártó új technológiai zászlóshajójának prototípusai elutaztak a sorozatgyártás előtti utolsó téli tesztekre a Skandináv-félsziget északi részére. A megbízhatósági vizsgát az Északi sarkkörön túl, extrém hideg körülmények között tartják. Többek között a modell hajtáslánc- és futómű-technológiai finomhangolására szolgál a teszt. Mindeközben a két elektromos motor, az összkerékhajtás, a járműtöltő technológia, a nagyfeszültségű akkumulátor-technológia és a hőkezelő rendszer is számot ad megbízhatóságáról. Mindezt tehát 0 Celsius fok alatti hőmérsékletben.

IX BMW
A BMW iX sorozatgyártáshoz vezető fejlesztési folyamata egy évvel a modell piaci premierje előtt a tervek szerint halad
bmw IX teszt sarkköri teszt
Kiválóak a terepfeltételek Norvégiában a BMW iX számára

Lappföld kietlen, fagyos útjai várták a BMW-t

A finnországi Lappföld és az észak-norvégiai North Cape felé vezető kietlen utakon  a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik nemzedéke és a futómű-technológia vezérlőrendszerei is kivételesen megterhelő útviszonyok és időjárási körülmények közepette adnak számot funkcionalitásukról. Valamint tartósságukról és megbízhatóságukról. A járatlan, fagyos utak és a jeges felületek kiváló terepfeltételeket teremtenek ahhoz, hogy a szakemberek a jármű menetdinamikai határait feszegetve hangolják tökéletesre a motorvezérlő technológia, az elektromos összkerékhajtás és a futómű-technológia vezérlőrendszereinek működését.

bmw IX teszt sarkkör
Az autó két elektromos motorja együtt több mint 370 kW / 500 lóerő maximális teljesítmény leadására képes
bmw IX megbízhatósági teszt
A BMW iX a következő hónapokban a vezetés élményének új korszakát hozza el a jelenbe

Itt az idő bizonyítani

A dermesztő körülmények között végzett tesztek során a BMW eDrive hajtáslánc-technológia alkotóelemei rendkívüli kihívásokkal néznek szembe. A járműtöltő technológiának és a nagyfeszültségű akkumulátoroknak a tél mélyén, extrém alacsony hőmérsékletben kell tanúbizonyságot adniuk kifogástalan hétköznapi használhatóságukról. Ahogyan a digitális kijelzőknek is, amelyeknek minden körülmények között pontos információkkal kell szolgálniuk az energiatároló egység aktuális töltöttségi szintjére, a jármű megtehető hatótávolságára és működési állapotára vonatkozóan. A hőkezelő rendszer, amelynek feladata, hogy folyamatosan biztosítsa a hajtáslánc-technológia és a nagyfeszültségű akkumulátorok optimális működési hőmérsékletét, eközben a 0 Celsius fok alatti, extrém hideggel szemben tanúsított ellenállását bizonyítja.

bmw IX teszt
Az új technológiai zászlóshajót a kezdetektől tisztán elektromos mobilitásra tervezték

A kihívásokkal tűzdelt tesztprogram még a rövid idő ellenére is nagyobb igénybevételnek teszi ki a BMW iX prototípusait. Nagyobbal, mint amilyennel szemben a sorozatgyártásban készülő modelleknek teljes életciklusuk során szembesülniük kell.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •