kozossegi e-toltok
A töltéshez szükséges időegységeket előre vásárolhatjuk meg, a töltést mobillal indíthatjuk; fotó: Powershare

Közösségi töltőhálózat épül ki Budapesten egy magáncég, a Powershare jóvoltából. A töltőket elektromos rollerek, biciklik és motorok töltésére lehet használni.

Az e-töltők hiánya gátolja az e-rollerek, e-biciklik terjedését

Ma már minden huszadik fővárosi háztartásban van elektromos meghajtású bicikli, roller vagy robogó. A nemzetközi tendenciák ezzel összecsengve azt mutatják, hogy ezeknek a személyi e-járműveknek a piaca sokkal gyorsabban fejlődik, mint például az elektromos autóké. A fejlődés ütemének azonban gátat szab a töltési lehetőségek, az e-töltők hiánya. Miközben sok szó esik az elektromos autók esetében a töltőhálózat fejlesztéséről, a mikromobilitási eszközökre ennél sokkal kevesebb figyelem jut. Erre ad megoldást a Powershare. Elsősorban kültéri használatra szánják, falra vagy állványra rögzíthető, vandálbiztos, vízálló, és nem nagyobb, mint egy postaláda. A töltéshez szükséges időegységeket előre vásárolhatják meg a felhasználók, a töltést pedig mobiltelefonnal, a Powershare készüléken látható QR-kód beolvasásával indíthatják. A kiépítés nem engedélyköteles és bármely villanyszerelő megoldja a kiépítést.
közösségi töltőhálózat
A működtetőnek már 1-2 éven belül megtérülhet a Powershare készülék ára; fotó: Powershare
A Powershare Pontok és a közösségi töltőhálózat már telepítés alatt van Budapesten, de a végleges hálózatot a felhasználók igényeire hivatkozva szeretnék kialakítani. Ennek érdekében interaktív térképet hoztak létre, amelyen a felhasználók jelezhetik, hol szeretnék tölteni eszközüket. Minél több jelölés kerül egy környékre, annál hamarabb valósulhat meg a Powershare Pont.
Forrás: Turizmus Online
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •