balatonfüred
Augusztusban irány Balatonfüred! (Fotó: Vörös Ákos/Balatonfüred.hu)

Színházi estek várják a nézőket négy augusztusi estén a balatonfüredi Kisfaludy Színház szervezésében a Balaton-parti városban. A rendezvénysorozat első előadását augusztus 6-án, csütörtökön láthatja a közönség, jelentette be Kéri Kitti, a színház művészeti vezetője.

Szórakoztató előadások négy estén keresztül

Elsőként Abe Burrows Kaktuszvirág című művét láthatja a közönség, amely az Orlai Prudukció vendégjátéka, a darab rendezője Novák Eszter. Az előadás főszereplője Julien, a fogorvos, aki családot hazudik magának, hogy ne kelljen elköteleződnie. Amikor végül mégis nősülne, korábbi hazugságai miatt nehéz helyzetbe kerül.

Másnap mutatják be Yasmina Reza Egy élet háromszor című művét, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a balatonfüredi Kisfaludy Színház koprodukciójában, Bakos-Kiss Gábor rendezésében. Az anyai ágon magyar származású, francia írónő alkotása két értelmiségi házaspár kapcsolatát járja körül. A hétköznapinak induló történetet háromszor nézhetjük meg egymás után, mindháromszor más nézőpontból.

Fesztiválok nélkül is érdemes a Balatonra látogatni

balatonfüred Balaton Szabadidő és Konferencia Központ Szabadtéri Színpad
(Fotó: Balatonközpont.hu)

Joe DiPietro Ügyes kis hazugságok című művét láthatják az érdeklődők augusztus 11-én a kaposvári Csiky Gergely Színház és a balatonfüredi Kisfaludy Színház koprodukciójában. A darab egy válságba jutott házasságról szól, váratlan fordulatokkal tűzdelve.

Az utolsó színházi este augusztus 15-én lesz. Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című művét láthatják a nézők, amely a kaposvári Csiky Gergely Színház vendégelőadása Tasnádi Csaba rendezésében. A darabban három korosztályhoz tartozó nő készül válóperes ügyvédhez.

A Kisfaludy Színház előadásai a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ Szabadtéri Színpadán láthatók majd este fél kilenctől. Részletes programlista itt.

Nyári balatoni programajánló

Ha a Balaton felé veszed az irányt, ebből a cikkünkből megtudhatod, miként alakultak idén a balatoni strandbelépők árai. Ha az érdekel, hogy hol eheted a legjobb fagyikat és ételeket, abban a Balatoni Gasztrokalauz lesz segítségedre. Ha viszont négylábú társaddal élveznéd a magyar tengert, szerencséd van, hiszen alig néhány hete nyílt a legújabb kutyabarát balatoni strand Keszthelyen.

Forrás: MTI