porsche-macan-gts teszt

A Porsche népszerű luxus crossovere, a Macan izgalmasabb és dinamikusabb lett!

Az immár 8 éve piacon lévő Macan a márka legkeresettebb és legsikeresebb modelljének mondhatja magát. Ez idő alatt közel 600.000 modell talált gazdára. A Cayenne kistesóját is utolérte a ráncfelvarrás szele, melyen továbbra is felfedezhetők a tipikus Porsche stílusjegyek. A Macan olyan vásárlók számára készült, akik nem érik be az átlagossal, valami többre és izgalmasabbra vágynak a mindennapokban. A frissített luxus crossoverben a legintelligensebb megoldásokat és a legújabb technológiákat alkalmazták. Aggodalomra semmi ok, ezalatt nem a downsizingra gondolok. A Porsche ugyanis egyelőre másfajta úton-módon igyekszik eleget tenni a folyamatosan változó környezetvédelmi normáknak – úgy tűnik, ez sikerül is.

porsche-macan-drivingcamp

Szemrevalóbb lett a Macan az apró változtatásoknak hála

Könnyedén felismerhetővé válik az utakon a ráncfelvarrott verzió. A mindig is vonzó Macan, az apró változtatásokkal, még szemrevalóbb lett! És végül, de nem utolsó sorban praktikus is! Szemből nézve és összehasonlítva a korábbi verzióval, látni a módosításokat a lökhárítón: változtattak a hűtőnyílások méretén, elhelyezkedésén és kialakításán, csakúgy, mint a lámpatesteken.

Porsche-macan-front

Frissítettek a LED-es fényszórók technológiáján, így büszkén mondható, hogy az autó minden részletében a legújabb megoldásokat alkalmazták. Továbbhaladva szembetűnik, hogy a felnik sem a régiek. Kérhető 19, 20 vagy 21 coll átmérőjű felnivel az új Macan, véleményem szerint a 21-es mutat alatta a legjobban. Ezzel szemben, ha a napi használhatóságot és a komfortérzetet részesíteném előnyben, minden bizonnyal a 20-as mellett döntenék.

Légy enyém, bombázó!

A Porsche Centrum Budapest jóvoltából lehetőségünk nyílt eltölteni egy teljes napot a vadítóan gyönyörű, megújult Porsche Macan társaságában. Választásom természetesen a karizmatikus GTS kivitelre esett, kíváncsi voltam, hogy tudásával, megjelenésével valóban olyan lenyűgöző-e, mint amilyennek mondják. És akkor előállt a káprázatos, kárminvörös színárnyalatban pompázó kistigris. Nem véletlenül jött a kistigris, a „macan” szócska ugyanis ezt jelenti indonéz nyelven. Egyszerűen imádom, amikor egy autónak, márkának vagy konkrét típusnak ilyen háttértörténete van.

porsche macan

Nem csak az első, a hátsó lámpatestek dizájnja is módosult, azontúl a kipufogók és természetesen maga a lökhárító is. Ha már az imént szó esett a színről, a Porsche dolgozói szabadjára engedték fantáziájukat és úgy gondolták 14 féle árnyalatban dobják piacra az új Macant. Ezek közt a legmerészebb alternatívák is jelen vannak, olyanok is, amiket lehet, hogy öltözékben sem mernék bevállalni. Ilyen például az úgynevezett „Papaya Metallic”.

Ha érdekel a Porsche Macan utastere, kattints a következő oldalra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3