burgerező tuning burger
Tavaly is ott voltunk a listán, idén sem maradtunk le; fotó: Tuning

A Big 7 Islands utazási magazin ismét két magyarországi éttermet is beválogatott a TOP 50 európai burgerező közé, nézzük, melyek ezek!

A tesztelők minden országból válogattak résztvevőket, és a végső eredmény megszületésében igen nagy része volt a magazin 2,5 milliós olvasótáborának és a szerkesztői gasztro-szakértő csapatnak is. A burgerező lista kialakításánál figyelembe vették az online értékeléseket. Emellett a megjelenéseket valamint a releváns blogok véleményét is.

Íme a két legjobb magyar burgerező!

A Tuningot a 43. helyre, a Bamba Marha Burger Bárt pedig 6. helyezettként értékelték. Előbbi burgerező alapból 180 grammos húspogácsákkal kínálja a hamburgereket, a húst médiumra sütik, de kérhetjük saját ízlésünkre szabva is. Kínálatukban a vega burger, a szürkemarha burger is megtalálható, de kérhetünk szendvicset céklával, sajttal töltött húspogácsával és roston sült libamájjal is.

tuning hamburger
fotó: Tuning

A Bamba Marha Burger Bár már 5 helyszínen várja a hamburgerre éhes vendégeket. Itt extravagáns burger kombinációkat is találunk, valamint házilag készülő speciális mártogatós szószokat.

bamba marha burger
fotó: Bamba Marha Burger Bár

A lista első helyezettje a prágai burgerező, a Sad Man’s Tongue lett, ezen a helyen az ’50-es évek hangulata uralkodik, a hamburgerek között van, amelyik szalonnával, házi lekvárral, házi készítésű jalapeno tejszínes mártással készül. De vannak londoni, dublini, amszterdami helyszínek is, érdemes fellapozni a listát!

Forrás: Turizmus Online

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •