Karácsonyi trend
Az idei trend egyik kulcsszereplője a jegesmedve

Az adventi időszak a készülődésről, ráhangolódásról szól. Mindenki szeretné otthonát ünnepi díszbe öltöztetni, ám évről-évre felmerül a kérdés, hogy milyen legyen az idei színvilág, mi a karácsonyi trend? Az alábbi összeállítással adunk némi inspirációt. Öt téma és hangulat köré csoportosítva, következzenek az elmaradhatatlan karácsonyfadíszek, mécsestartók, játékos figurák, párnák, gömbök!

1. Tradicionális dekoráció három színnel

Karácsony közeledtével a legtöbben nosztalgiával gondolnak a gyermekkori várakozás örömére. Ebben a témában a piros, zöld és fehér színek dominálnak. A többnyire fából, kerámiából készült, sok párnával, pléddel, textíliával bevont dísz között megtaláljuk a hógömböt, a mézeskalács figurát és házikót, a mikulást, hóembert, szánkót és a hintalovat is.

2. Klasszikus stílus örök darabokkal

A hagyományos keresztény karácsonyi ünnep fő motívumai a csillagok és az angyal – kecses, bájos, bohókás, vagy akár kis pufók figurája. A bordó, arany és fehér színű, kerámia, üveg és plüss bársony bevonatú díszekkel a klasszikus, elegáns ünnepek hangulata garantált.

3. Natúr stílus a természet kedvelőinek

Az ünnepi nyüzsgésben sokan vágynak a természet nyugalmára és otthon is megnyugtatóbbnak érzik a természet szépsége ihlette hangulatot. A zöld, matt- és aranybarna különböző árnyalataival, tobozokkal, fenyőágakkal, sok fa dísszel és puha szőrmével az erdei természet elevenedik meg. A hangulatot a többféle méretben megtalálható manók és rénszarvas figurák teszik teljessé.

4. A szikrázó otthon idén is divatos

A modern és hűvösebb stílust előnyben részesítők körében évek óta kedveltnek számító ünnepi dekoráció a szikrázó, fagyos téli tájat idézi. A még mindig különlegesnek számító fehér-ezüst árnyalatokat, a fém és kerámia jeges ragyogását a kék szín teszi ünnepélyessé. A kisebb-nagyobb jegesmedve és manó figurák, a sok puha szőrme és textília oldja a tekintélyt parancsoló hangulatot.

5. Karácsonyi trend 2019: játékos hangulatban

Kicsit lányos és szórakozott benyomást kelt első látásra az idei év különlegessége. A visszafogott rózsaszín, matt és szatén fényű fehér árnyalatok, finom, kecses, tollas díszek a romantikus, titkon vágyott ünnepek hangulatát juttatják eszünkbe. Míg az arany, ezüst és a rubint színek ünnepélyessé, a tollak, csillagok, fánk- és szív alakú díszek egy-egy meghökkentő bohókás figurával játékossá teszik ez a kollekciót.

Forrás és fotók: kika

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •