Tegnap kezdődött el hivatalosan az új Suzuki Swift hazai értékesítése. Ennek apropóján a városban gokartozhattunk egy kicsit az újdonságokkal. Fürge-e még a kis Swift? Rövid menetpróbánkból hamarosan kiderül.

Látványos külső, tartalmas belső

A külső látványosabb lett, a belső tér pedig a kor igényeihez frissült. Az új Swift nagy központi kijelzőt kapott, amelyen igényes grafikával jeleníti meg számtalan kényelmi és biztonsági funkcióját. A klíma panel külön gombokkal vezérelhető. Kényelmes ülésekkel és tartósnak ígérkező kárpitokkal fogad a beltér. Jó hír, hogy a szép textúrákból és kárpitozásból az ajtók sem maradtak ki. A hátsó sorban kisautóhoz mérten el lehet férni és a csomagtér is adja a kategóriától elvárt méretet.

Fürge maradt?

A Swift magyarul gyorsat, fürgét jelent és ez mindig is jól kifejezete a Suzuki kisautójának agilis karakterét. Most sem változott érdemben a siker receptje, igaz három hengeres motort kapott a Swift. A kicsit ércesebb hang ellenére a móka megmaradt. Vezetni kifejezetten élményszerű volt az új Swiftet. Könnyedén kapcsolható manuális váltó, élénk, pörgős kis 1,2-es motor, könnyű kasztni. Jó kanyarogni vele, méretéhez képest stabil, városi környezetben ideálisan használható autó. A fogyasztást majd a részletes tesztben mérünk, de jó eséllyel rekorodokat lehet az új motor étvágyával döntögetni ugyanis mindegyik változat lágy hibrid rendszerrel kerül átadásra.

Cukorka színekben pompázik

Az új Swiftet választó leendő tulajdonosok 9 egyszínű és 4 kéttónusú változatban vehetik át autóikat. A cukorka szerű színárnyalatok egyediek: megjelent a zafírkék gyöngyház, a lángvörös gyönygmetál és a  gyögysárga metál színárnyalat is a palettán. Kiskocsink kérhető négykerék meghajtású AllGrip változatban és automata váltóval is. A Suzuki 3+7 év (200.000 km-ig terjedő) garanciát ad az új Swiftre és bevezető kedvezményekkel kedveskedik leendő vásárlóinak. Az új Swift 6.130.000 Ft-tól elérhető a jelenlegi kínálat legextrább változatáért pedig 7.600.000 Ft-ot kell fizetni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •