vadonatuj Highlander Hybrid
Látványos könnyűfém keréktárcsákat kapott a 4950 mm-es hosszú Highlander Hybrid

Két évtized után Európába is megérkezik a legendás Toyota Highlander, amelynek legújabb generációja a Toyota legnagyobb hibrid SUV-ja. A kifinomult, hétüléses, és mintegy 658 literes csomagteret kínáló nagyméretű SUV kizárólag a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával lesz majd elérhető. Természetesen fejlett AWD rendszerrel. A high tech full hibrid hajtásnak köszönhetően az új Highlander 244 lóerős teljesítményével és 145 g/km CO₂-kibocsátásával a szegmens legjobb teljesítmény-emisszió arányát kínálja majd.

Letisztult dizájn és belső kialakítás

A GA-K platformjára épített Toyota Highlander hatásosan egyesíti a Toyota SUV-k kényelmét, vezethetőségét és biztonságát. S mindezt a hibrid hajtáslánc csekély károsanyag-kibocsátásával és üzemanyag-fogyasztásával, intelligens összkerékhajtással, hatalmas térkínálattal és 2 tonnás vontatási képességgel egészíti ki.

vadonatuj-Toyota Highlander-b-hatulrol
Közel 5 méter hosszú az új hibrid SUV

A látványos könnyűfém keréktárcsákkal felszerelt, 4950 mm-es hosszú Highlander Hybrid nemcsak a prémium városi szabadidő-autók dinamikus és kifinomult stílusát, hanem egy erőteljes, nagy teljesítményű, kemény és sokoldalú terepjáró előnyeit is kínálja. A Toyota Highlander Hybrid teljes értékű hétüléses modell. Második üléssora 180 mm-es sínen csúsztatható előre-hátra, így a leghátsó sorban két felnőtt is kényelmesen elfér. Ráadásul a ki- és beszállás is egyszerű. A lábmozdulat-érzékelővel működtetett csomagtérajtó 658 literes teret rejt, de a rakodóteret egészen 1909 literig lehet növelni.

Toyota Highlander kozepkonzol
A figyelemreméltó középkonzol

A prémium szintű felszereltség része a középkonzol 12,3 colos multimédia-képernyője (műholdas navigációval), a head-up kijelző, az Apple CarPlay és az Android Auto rendszerek, a vezeték nélküli telefontöltő, az ülésszellőztetés és a kapcsolható digitális belső visszapillantó, aminek széles látószögű képéből semmit sem takarnak ki a fejtámlák és az utasok.

Toyota Highlander: meggyőző menetdinamika és legmagasabb szintű biztonság

A Highlander negyedik generációs full hibrid hajtása hatásosan kombinálja a 2,5 literes, Atkinson-ciklusú benzinmotor, az első és hátsó elektromotorok és a második üléssor alá beépített nikkel-metál-hidrid akkumulátor erejét. Az üzemmódválasztó gomb segítségével a vezető választhat az ECO, NORMAL, SPORT és TRAIL (ösvény) beállítások közül. Ez a négy üzemmód akkor is használható, ha a vezető elektromos hajtásra kapcsol. A zajcsökkentő szélvédő és első oldalablakok alkalmazásának, illetve a tetőbe, a műszerfalba és a padlóba épített hangelnyelő anyagoknak, valamint a kerékjáratok és a csomagtér burkolatainak köszönhetően a Toyota Highlander kabinja figyelemre méltóan csendes.

vadonatuj-Toyota Highlander-belso
A full hibrid hajtás közismerten sima és halk működése miatt a kabin nagyon csendes

Az új Toyota Highlander Hybrid aktív biztonsági technológiai csomagját úgy állította össze a Toyota, hogy segítségével a lehető legtöbb közlekedési helyzetben elkerülhetők legyenek a balesetek, vagy mérsékelhető legyen a súlyosságuk. A csomagban megtalálható többek között az ütközést megelőző biztonsági rendszer, a sávkövető asszisztens, az automatikus távolságifény-vezérlés és a jelzőtábla-felismerés.

Jönnek az új Toyoták Európába

A legendás modell érkezésével újabb összkerékhajtású hibrid szabadidő-autó gyarapítja majd a Toyota folyamatosan szélesedő európai SUV-kínálatát. A belépő modell az ugyancsak jövőre érkező Yaris Cross lesz. Ezt méretben a sláger crossover C-HR, majd az elképesztően népszerű RAV4 és az ősszel bemutatkozó RAV4 Plug-in Hybrid követi. A legnagyobb méretkategóriában pedig immáron itt lesz a Highlander – a hardcore offroaderek örömére pedig természetesen nem csupán a kínálatban marad, de idén ősszel frissül a Land Cruiser is.