Toyota kompakt SUV
Dinamikus dizájn és különleges egyéniség jellemzi majd

A RAV4 révén a világ legnépszerűbb SUV-ját is jegyző, a közepes méretű SUV kategóriát pedig a C-HR-rel letaroló Toyota új, látványos megjelenésű kompakt SUV modell bemutatását ígéri Európában. A vállalat elmondása szerint dinamikus dizájn és különleges egyéniség jellemzi majd.

Ez nem Toyota RAIZE!

A SUV kategória koronázatlan királyának számító, és azt a világ legfejlettebb környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtása révén minden korábbinál népszerűbbé tevő Toyota egy vadonatúj kisméretű SUV modellt tervez bemutatni Európában. A GA-B platform új változatára épül majd. Az új kompakt SUV nevét, gyártási volumenét és bevezetésének időpontját később ismerteti a vállalat. A modellről egyelőre csupán egy stilizált sziluettet mutattak be, amely nagy vonalakban távolról emlékeztet a Toyota nemrég leleplezett japán belpiacos SUV-jára, RAIZE-re. De nincs hír arról hogy a két modell ennél közelebbi rokonságban állna. Habár utóbbit a Toyota leányvállalata, a Daihatsu gyártja majd, saját új generációs DNGA globális padlólemezére. Így minden esély meg van arra, hogy a két modell között csupán méretében lesz hasonlóság.

Toyota RAIZE_Japan_2
Toyota RAIZE

A Franciaországban, a legnépszerűbb európai Toyotának számító Yaris mellett gyártani tervezett vadonatúj modell a vállalat rugalmas Toyota New Global Architecture GA-B platformra épül. Az új GA-B platform rugalmas alakíthatóságának köszönhetően a padlólemez többféle szélességű, hosszúságú, tengelytávolságú és magasságú autó alapjaként szolgálhat.

Teljesen új, mutatós SUV az ígéret

“Ez a modell tovább fokozza majd a Yaris európai sikerét. Számításaink szerint ezek a járművek 2025-re mintegy harminc százalékát teszik majd ki a Toyota értékesítéseinek Európában”  – fogalmazott az új modell kapcsán Matt Harrison, a Toyota európai ügyvezető alelnöke. “Nem kell már sokat várniuk arra, hogy láthassák a végleges formatervet. Annyit már most elárulhatok, hogy ez nem csupán egy Yaris lesz karosszériaszélesítésekkel és magasabb futóművel, hanem egy teljesen új, mutatós B-SUV modell, kompakt, dinamikus dizájnnal és különleges egyéniséggel”– tette hozzá.

Az új jármű Valenciennes-től nem messze, Onnaingban készül majd a Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) üzemében, a Toyota Yaris mellett.