Jeep 4xe plug in hibrid modellek
. Az európai piacra érkező 4xe SUV-k kompromisszumoktól mentes hibrid megoldást kínálnak

Felvirradt a Jeep „zöld” forradalmának hajnala, hamarosan megérkeznek az európai piacra a kiemelkedő képességű terepjáróiról ismert márka első plug-in hibrid modelljei: az új Renegade 4xe, valamint az új Compass 4xe. A magyarországi márkakereskedésekben szeptembertől rendelhető 4xe SUV modellek egyszerre a szabadság, a kaland, az eredetiség és a szenvedély alapvető értékeit képviselik.

A Jeep válasza a fenntartható jövő kihívásaira

A „4xe” emblémával jelölt modellek közös értékei közé tartoznak a takarékosságot, a kitűnő menettulajdonságokat, illetve a környezettudatosságot szolgáló megoldások. Az új plug-in hibrid technológia károsanyag-kibocsátástól mentes üzemmódot biztosít. Az új terepjárók megnövelt teljesítménnyel, fokozott biztonságot garantáló fejlesztésekkel, folyamatosan rendelkezésre álló összkerékhajtással, hibrid üzemben kevesebb, mint 50g/km széndioxid (CO2) kibocsátással járulnak hozzá az élvezetes, egyben fenntartható autózás élményéhez.

Jeep 4xe terepjárók
A Renegade 4xe és a Compass 4xe megnyugtatóan nagy hatótávolsággal, egyszerű tölthetőséggel, és a gondtalan utazás élményével szolgálja használóit

Látványos teljesítményeiket a 4xe jelzésű SUV-k egy 1,3 literes benzines turbómotor, valamint a hátsó kerekek között elhelyezett villanymotor segítségével érik el. Az önmagában is hatékony turbóaggregát teljesítménye kiviteltől függően 130 vagy 180 lóerő. Az elektromos motor ezt egészíti ki 60 lóerővel. A Renegade 4xe és a Compass 4xe a ‘Limited’ verzióban összesen 190, a ‘Trailhawk’, valamint az ‘S’ változatban 240 lóerő leadására képes.

A hibrid hajtás teljesítményéhez a belsőégésű motor 270, az elektromos erőforrás 250 newtonméter nyomatékkal járul hozzá. A két motor együttes használata így kiemelkedő menetteljesítményeket és vezetési élményt eredményez. Az erősebb modellek álló helyzetből kevesebb, mint 7,5 másodperc alatt gyorsulnak óránként száz kilométeres sebességre. Ugyancsak fontos, hogy a tisztán elektromos hajtással óránként akár 130 kilométeres sebességgel is haladhatunk, a hibrid üzemben elérhető végsebesség pedig 200 kilométer/óra.

Jeep 4xe sorozat

Hatótáv: 50 kilométer

A Renegade 4xe és a Compass 4xe zéró károsanyag-kibocsátást garantáló akkumulátoraira támaszkodva mintegy 50 kilométer megtételére képes. A 11,4 kWh kapacitású akkumulátorok menet közben vagy külső forrásból egyaránt tölthetők. A modellek otthoni elektromos töltéséhez elegendő egy hagyományos háztartási csatlakozó. Természetesen emellett mindkét plug-in hibrid modell tölthető a kiváló hatásfokú fali töltőegység, a Wallbox segítségével, illetve a nyilvános töltőpontokon is.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3