Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition születésnap
A kézzel gyártott autók világszerte elérhetők lesznek

A Jaguar 2021-ben egy limitált, 575 lóerős V8 Supercharged F-TYPE Heritage 60 Edition különkiadással köszönti hatvanadik születésnapján az E-Type sportkocsit. Az összkerékhajtású sportautóból mindössze 60 példány készül, a különleges elemekből összeállított Jaguar emlékmodell Sherwood Green fényezése pedig az eredeti E-Type palettájáról származik, ez a karosszériaszín olyan jól áll az F-TYPE-nak, mintha eleve ehhez tervezték volna. (A különleges alapszín a hatvanas évek óta egyetlen Jaguar típushoz sem volt rendelhető.)

Így néz ki a Jaguar emlékmodell

Az új, limitált példányszámú modell középkonzoljának egyedi alumínium borítása az E-Type visszapillantó tükrének házából merített ihletet. A könnyített Performance sportülések fejtámaszába E-Type 60th Anniversary logót nyomtak. A különleges E-Type 60 típusjelzés pedig megegyezik azzal az emblémával, amely a Jaguar Classic által idén meghirdetett, korlátozott példányszámban készülő E-Type 60 Collection járműveket is díszíti. A képet az évfordulót ünneplő küszöb díszlécek, SV Bespoke plakett, valamint Caraway árnyalatú szegéllyel ellátott padlószőnyegek teszik teljessé. „Az ikonikus Jaguar E-Type hatvanadik születésnapja tökéletes alkalom arra, hogy elkészítsük az SV Bespoke első limitált kiadását. Az elsőt, és egyben a legritkábbat. Hiszen ez az F-TYPE Heritage 60 Edition világszerte mindössze hatvan példányban készül” – mondta Mark Turner, a Jaguar SV Bespoke kereskedelmi igazgatója.

Jaguar F-TPYE Heritage 60 Edition

Jaguar F-TPYE Heritage 60 Edition különkiadás

F-TPYE Heritage 60 Edition belülről

Az F-TYPE Heritage 60 Edition Coupé és Convertible kivitelben egyaránt elérhető. A modell megjelenését exkluzív 20 colos Gloss Black kivitelű, Diamond Turned kidolgozású kovácsolt könnyűfém keréktárcsák, Gloss Black és Chrome díszítőelemek, és fekete féknyergek teszik teljessé.

Kompresszoros teljesítmény

A 2019 decemberében bemutatott új F-TYPE R – amelyre az új F-TYPE Heritage 60 Edition is épül – kizárólag összkerékhajtással készül. A maximális vezetési élményről módosított lengéscsillapítók, kanyarstabilizátorok és hátsó csonkállványok gondoskodnak. A hajtást a Jaguar 575 lóerős, 5,0 literes, V8-as kompresszoros motorja adja. 700 Nm nyomatéka minden szituációban kiemelkedő dinamizmust tesz lehetővé. Az autó álló helyzetből mindössze 3,5 mp alatt gyorsul 96 km/órára, a végsebességet elektronika korlátozza 300 km/órában. Az F-TYPE emellett fejlett vezetőtámogató technológiák sorát kínálja, ilyen például az újrakonfigurálható, nagyfelbontású, 12,3 colos TFT digitális műszeregység vagy a Touch Pro szórakoztató rendszer.

F-TPYE Heritage 60 Edition

A Heritage 60 Edition minden egyes példánya az Egyesült Királyságban, a Jaguar Castle Bromwich-i gyárában készül. A végső kidolgozást a SV Bespoke csapata végzi a Jaguar Special Vehicle Operations Warwickshire-i üzemében.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •