Angelica Larsson női kamionsofőr
Angelica ma vélhetően a leghíresebb női kamionsofőr (fotó: Facebook)

A svéd Angelica Larsson még csak 30 éves, de már tíz éve vezet teherautókat. Egy női kamionsofőr még mindig elég különleges látvány az utakon, pedig észrevehetően egyre többen vannak (mint például Steffi Halm kamionversenyző, akivel mi is beszélgettünk), akik bizony nő létükre sem ijednek meg a nagy vasak kormányai mögött. Sőt, kifejezetten sikeresek a szakmában, ahogy Angelica is, akinek Instagram és YouTube fiókját összesen kb. 450 ezren követik.

Egy európai fuvar a régi álma

Angelica egyelőre csak saját hazájában, Svédországban kamionozik, bár elmondása szerint régi vágya egy hosszabb, európai teherautós túra. A földutak és havas pályák nem jelentenek számára kihívást, sőt még billencses autókkal is dolgozott. Sőt, Amerikában csőrös kamionokat is vezetett, igaz nem munkaügyben, csak egy külföldi cég meghívására.

Közzétette: Angelica Larsson – 2018. november 28., szerda

Bár dolgozott korábban modellként is, azt mondja, a haszonjárművek és munkagépek között találta meg igazán azt a munkát, amiben örömét leli. Mondjuk nem tiszta véletlen a rajongása: édesapja és bátyja is munkagépkezelőként dolgozik. Angelica eredeti szakmája szerint egyébként CNC operátor, de mivel nem talált munkát, miután elvégezte az iskolát, letette a teherjogsit. Azért a szereplésről sem kellett teljesen lemondania, egy női kamionsofőr a közösségi médiában nem mindennapi jelenség, ezért sem véletlen, hogy ilyen népszerű. És hát nagyon profin csinálja, amit csinál.

Angelica története a következő oldalon folytatódik.

1
2