audi e-tron GT
Erős karakter születik, amely újraértelmezi a Gran Turismo alapgondolatát

Az e-tron GT modelljánek üzenet egyértelmű: az elektromos mobilitás vonzó! A négyajtós kupé érzelmekben gazdag formavilágát erőteljes hajtásrendszerrel és dinamikus irányíthatósági tulajdonságokkal ötvözi. Új korszak hajnalát képviseli – ez a gyönyörűség a jövő Gran Turismo modellje.

Audi, amilyen még sosem volt

A tisztán elektromos hajtásrendszerű Gran Turismo előzetes értékesítése 2021 februárban két modellváltozatában – e-tron GT quattro és RS e-tron GT – kezdődik meg. Mindkettő erős, gyors és dinamikus, s mindkettő helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedik. Az Audi e-tron GT külseje dinamikus műalkotás. Minden felületét és vonalát harmónia jellemzi, az extrafelszerelésként az Audi lézervilágításával is rendelhető fényszóróktól egészen a nagyméretű hátsó diffúzorig.

A beltér is a klasszikus Gran Turismo modellek sajátja: a vezető és az első utas egymástól széles középkonzollal elválasztva, sportosan mélyen ül, s a hátsó ülések felnőttek számára is elegendő helyet kínálnak. A belső kialakítás progresszív eleganciája szintén az autó alapvető karakterét hangsúlyozza.

e-tron GT quattro
E-tron GT quattro

Dinamika és kényelem: ezt kínálja az e-tron GT

A Gran Turismo színvonalas menetdinamikai képességekkel rendelkező, sportos túraautó, egyfajta egyéni stílusú „cirkáló” – az Audi e-tron GT karakterét is ez határozza meg. Modellváltozattól függően elektromos motorjai együttesen 350 kW (476 LE) vagy 440 kW (598 LE) teljesítményt nyújtanak, ami igazán dinamikus sprinteket tesz lehetővé. Ám éppilyen fontos a 85 kWh nettó energiatároló képességű akkumulátor biztosította akár 487 kilométeres hatótáv (a WLTP-ciklus szerint) is. A 800-voltos technika a gyors egyenáramú töltések lehetőségét is kínálja, mégpedig akár 270 kW teljesítménnyel.

A futómű konstrukciójának alapjául szintén a dinamika és a kényelem egyensúlya szolgál, amihez olyan technikák járulnak nagyban hozzá, mint az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer, az összkerékkormányzás, a csillapításszabályzás, a háromkamrás légrugók, az elektromos összkerékhajtás és a hátsó tengely differenciálzárja. A kerekek peremátmérője akár 21 col. Az extrafelszerelésként szénszálerősítésű kerámia kivitelben is rendelhető féktárcsák átmérője pedig akár 420 milliméter is lehet.

e-tron GT belső
E-tron GT Quattro

Mint minden Audi, az e-tron GT is széleskörűen hálózatba kapcsolt jármű. Az infotainment-berendezés, az Audi connect online-szolgáltatások és a vezetői segédrendszerek egyaránt a technika legfrissebb állását tükrözik. S mivel e dinamikus műalkotásnak jól is kell szólnia, az Audi saját hangot is komponált az e-tron GT számára, amely erőteljes és progresszív – vérbeli Audi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •