grease ikonikus filmes autók
(Fotó: Paramount Pictures/iMDb)

Vannak olyan filmek, mint például a Halálos Iramban, ahol minden az autókról szól. Ezeknél a készítők sokszor képesek feláldozni a koherens történetmesélést a látványos és lehengerlő autósüldözések oltáránál. Másrészről pedig vannak olyan filmek, amelyekben az autók kiegészítik a történetet, hozzáadnak a film értékéhez úgy, hogy nem sajátítják ki azt. Mi most az utóbbiakból szemezgettünk. Összeállításunkban elhoztunk nektek néhányat a legjobb filmek legjobb autóiból. A Thelma és Louise-tól kezdve, a Grease-en keresztül, egészen a Verdákig, íme néhány a legikonikusabb filmes autók közül. Neked melyik a kedvenced?

Thelma és Louise: Ford Thunderbird

thelma louise filmes autok
Susan Sarandon és Geena Davis felejthetetlen kalandokba keverednek a türkizkék Ford Thunderbirddel. (Fotó: MGM/iMDb)

Ha vérbeli csajos roadmovie-ra vágysz, akkor ez a te filmed. Thelma és Lousie akár a tűz és víz, de mégis jó barátnők, akik belefáradtak a háziasszony szerepbe, ezért eldöntik, hogy alaposan kirúgnak a hámból. A két batánő útja kellemesen indul, aztán váratlan események sorozatai örökre megváltozatják az életüket. A parádés szereposztás mellett a film ráadásul egy legendás Ford Thunderbird-öt is felvonultat, amely lényegében a tiszteletbeli harmadik főszereplő is egyben. Egy ilyen klasszikus amerikai autót vezetve mi is beutaznánk az Egyesült Államokat.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag: Citroën 11 Légère Cabriolet

A 1934-es Citroën 11 Légère Cabriolet a film egyik legemlékezetesebb jelenetét szállította, amikor Indy és apja repülőgépes-autós üldözésbe keveredett. A Citroën 11 volt a márka első elsőkerék-meghajtású modellje. Érdekesség, hogy a filmben nem egy valódi ’34-es modell látható, hanem egy 1954-es Citroën Légère átalakított változata.

indiana jones citroen ikonikus filmes autók
(Fotó: IMDb)

A következő oldalon további ikonikus filmes autók várnak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3