A barnamártás sem maradhat ki

Minden valamirevaló IKEA Köttbullar-rajongó tudja, hogy a svéd húsgolyó nem az igazi az elmaradhatatlan barnamártás nélkül.

Hozzávalók:

  • egy kevés olaj
  • 40 g vaj
  • 40 g finomliszt
  • 150 ml zöldségleves alaplé
  • 150 ml marhahúsleves alaplé
  • 150 ml tejszín
  • 2 teáskanál szója szósz
  • 1 teáskanál dijoni mustár
Ikea svéd húsgolyó recept
(Fotó: ikeasverige/Instagram

Elkészítése:

Olvasszuk fel a vajat egy magasabb falú edényben. Ha teljesen felolvadt, adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre. Amikor a rántás kész, fokozatosan adjuk hozzá az alapleveket, miközben folyamatosan keverjük a mártást. Ezután jövet a tejszín, a szójaszósz, a dijoni mustár is. Gyengén forralva folyamatosan keverve besűrítjük.

Ezután nincs más dolgunk, mint a húsgolyókat bőségesen nyakon önteni a barnamártással és sültkrumplival vagy krumplipürével tálalni. IKEA-bútorok társaságában fogyasztva pedig igazán autentikus élményt ad.

Ha a svéd konyha után további országok gasztronómiáját fedeznéd fel, akkor meleg szívvel ajánljuk a szomszédos Ausztria legjobb nemzeti ételeit. Ha pedig király módjára szeretnél reggelizni, akkor készítsd el a franciák híres melegszendvicsét, a Corque Madame-ot és férjét a Croque Monsieur-t.

Forrás: IKEA UK

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2