mikulásgyár 2020
Az ország összes Auchan áruházában gyűjtik az adományokat; fotó: Freepik

Az Auchan Magyarország idén első alkalommal csatlakozik a nagy múltú MikulásGyárhoz, s nem is akárhogy. A kereskedelmi lánc jóvoltából idén országos lesz a gyűjtés, hiszen mind a 24 áruházukban lesz gyűjtőpont december 1. és 20. között.

Játékot és ruhát nem vár idén a MikulásGyár

A pandémiára és annak gazdasági hatásaira való tekintettel a rászorulóknak most leginkább tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj, édesség stb.), tisztálkodási és fertőtlenítőszerekre van szükségük. A gyűjtést 2020-ban ezek szerint szervezik meg, használt felajánlásokat a járvány miatt biztonsági okokból nem fogadnak. Ennek az évnek különleges üzenete van: a MikulásGyár akkor is működik, ha olyan nehézségek vannak a világban és hazánkban, amelyekre nem számíthattunk.

Az Auchan Magyarország segíti tehát a MikulásGyár munkáját: a vásárlók vagy az áruházba betérők a fenti termékekkel támogathatják a rászorulókat. Ahogyan az elmúlt 5 évben, a MikulásGyár a Lurdy Házban is várja az adományokat. Aki pedig nem tudja személyesen elvinni ajándékát a MikulásGyárba, az az ország legtöbb postáján ingyen feladhatja lezárt dobozokban. Csak annyit kell ráírni a küldeményekre, hogy: “MIKULÁSGYÁR”. Az adományok a Magyar Vöröskereszt önkéntesei segítségével jutnak célba.

Az idei karácsony valóban más lesz, mint a többi. Elmarad például a Vörösmarty téri vásár is, ám az árusok portékáit online is megvásárolhatod.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •