(Fotó: Bence Balla-Schottner/Unsplash)

Igazi tavaszindító program a kultúra, történelem és a gasztronómia kedvelőinek. Budapesti városnézés földön és vízen az Idegenvezetők Világnapja alkalmából. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz felfedezni és mélyebben megismerni a fővárosunk számos pontját, legyen szó a belvárosról vagy éppen a Budai-hegységről.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében az Idegenvezetők Világnapja alkalmából négy napon keresztül – február 20. és 23. között, részben ingyenes – tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak Budapest számos pontjáról.

Budapesti városnézés
(Forrás: BKIK)

Budapesti városnézés buszon, villamoson és hajón

A színes programok és az autóbuszos városnézések mellett lesznek hajós utak, valamint speciális túrák is. Ezek között szerepel külföldi turistáknak szánt angol nyelvű idegenvezetés is. Vagy éppen az oktatójárat, amelyen azoknak a diákoknak érdemes utazniuk, akik érdeklődnek a szakma iránt. Érdekesség, hogy lesznek olyan járatok is, amelyeken éppen idegenvezetést tanuló diákok fognak előadni. Sőt, a szervezők mindenkire gondoltak: éppen ezért speciális, rámpás mikrobuszos túrák is elérhetők lesznek mozgáskorlátozottak számára.

hétvégi programok
Budapesti városnézés akár villamoson is (Fotó: Arvydas Venckus/Unsplash)

Ha ez mind még nem lenne elég, a 2-es, 6-os, valamint az 61-es és 56A villamos vonalakon csak ebből az alkalomból külön villamosjáratokat indítanak, amelyeken idegenvezető kalauzolja végig az utazóközönséget.

Akiknek egy-egy buszos vagy hajós budapesti városnézés nem elég és még ennél is többet szeretnének látni a városból, vagy esetleg aktívabban szeretnék tölteni az időt, azoknak a gyalogos túrákat javasoljuk. A pesti túrák a belvároson, Lipótvároson és Újpesten keresztül vezetnek, míg a Budáról induló túrák a Budai-hegység különböző pontjaira kalauzolják el az érdeklődőket.

budapesti programok
Fedezd fel Budapest belvárosát és a Budai-hegységet is (Fotó: Kirk Fisher/Pixabay)

A szervező BKIK célja, hogy a négynapos eseménnyel felhívják a figyelmet az idegenvezetői munka fontosságára, valamint az idegenvezetőkre magukra, akik nem csak szórakoztatják a közönségüket, de eközben még értéket is teremtenek. Az Idegenvezetők Világnapja programjain való részvétel nagy része ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara oldalán lehet megtenni, ahol már meg is nyílt a regisztrációs felület, amelyet itt lehet elérni.

Forrás: Turizmus.com, BKIK

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •