lexus design award díj 2021
A Lexus Design Award 2013-ban indult útjára, célja, hogy feltörekvő tervezőknek és feltalálóknak biztosítson platformot, hogy megvalósíthassák terveiket

A Koppenhágában működő dán Királyi Akadémián diplomát szerzett új-zélandi Henry Glogau pályamunkája, a “hordozható napelemes víztisztító” nyerte el a rangos Lexus Design Award 2021-es fődíját. Henry Glogau hat döntős közül került ki fődíjasként, a megmérettetésre idén összesen 2.079 pályamű érkezett, a világ 66 országából.

Henry Glogau találmánya napenergia segítségével tisztítja meg a sósvizet

A zsűri döntését alapvetően befolyásolta a Glogau által elkészített pályamunka általános és közhasznú célja, valamint az, hogy tökéletesen megtestesíti a Lexus márka alapértékeit, az előrelátó gondolkodást, az újító szellemet és a magával ragadó látásmódot. A hordozható napelemes víztisztító a napfény energiájának felhasználásával tiszta ivóvizet állít elő szennyezett, vagy akár sós tengervízből. A berendezést megfelelő környezetben működtetve a vízvételező hely akár közösségi térré is alakulhat.

 Henry Glogau
A Lexus Design Award 2013-ban indult útjára, célja, hogy feltörekvő tervezőknek és feltalálóknak biztosítson platformot, hogy megvalósíthassák terveiket

“Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy én lehetek az idei fődíjas, köszönöm a zsűrinek. A döntős pályamunkák ismeretében szerintem mindegyikük érdemes lett volna az első helyre. Szeretném megköszönni a mentoroknak is, hiszen az ő szerteágazó szaktudásuk nemcsak pályaműveink tökéletesítéséhez, de tudásunk bővítéséhez is nagyban hozzájárult. Valamennyien rengeteget profitáltunk az ő gondolatébresztő kérdéseikből, és a velük folytatott beszélgetésekből. Az így megszerzett tudást be is építettük munkáinkba. Végül, de nem utolsósorban meg szeretném köszönni a lehetőséget a Lexusnak. Fantasztikus élmény volt részt venni egy ilyen, a dizájn és az általa elérhető jobb jövő irányában valóban elkötelezett márka által meghirdetett megmérettetésen. Mindez kiváló alapot teremt a fiatal tervezők számára, amire aztán későbbi munkáik során is bátran építhetnek.” – fogalmaz Henry Glogau a díj kapcsán.

A következő oldalon megismerheted Henry Glogau találmányának felépítését.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2