Izgalmas gyorsulási versenyben mértek össze két olyan modellt, amelyek egyáltalán nem gyorsulási versenyre készültek. A Cars with Pilot Tseno YouTube-csatorna egymásnak eresztett egy BMW 750i-t és egy Porsche Panamera Turbo modellt, hogy kiderüljön, hogyan teljesítenek egymással szemben. Meglepő eredmény nem született, de ettől függetlenül elképesztő, hogy mire képes ez két luxuslimuzin külsőbe bújtatott szörnyeteg.

BMW 750i vs. Porsche Panamera Turbo

bmw 750i

Elöljáróban azt hozzá kell tenni, hogy a BMW 750i drasztikus ráncfelvarráson esett túl, és így már a két modell specifikációi nagyon hasonlók lettek. Azaz talán mégiscsak van létjogosultsága ennek a gyorsulási versenynek. A Porsche egyébként házilag is rendezett egy hasonló versenyt, amelyben 45 év 911 Turbo modelljei versenyeztek egymással.

A BMW 750i a 4.4 literes biturbós V8-as motorral 530 lóerőt, és 750 Nm-es nyomatékot szabadít az aszfaltra. Tekintve, hogy az autó 2 tonnát nyom, elmondhatjuk, hogy nem kifejezetten gyorsulási versenyekre készült. Mégis, hatalmas súly ide vagy oda, mindez nem befolyásolja a BMW 750i teljesítményét, ugyanis állóhelyzetből még így is kereken 4 másodperc alatt hozza a 100-at.

A versenyen a papírforma érvényesült

porsche panamera
A Porsche frissített Panamera modelljei

A másik oldalon itt van a Porsche Panamera Turbo, amelyben egy 4 literes bitrubó V8-as motor található, ez pedig 550 lóerős és 770 Nm-es nyomatékot képes kisajtolni magából. És a gyártó leírása alapján 3,6 másodperc alatt hozza a 100-at, még úgy is, hogy egy 2,1 tonnás autóról beszélünk.

Habár a számok alapján szoros is lehetett volna a verseny, a nyertes egyértelműen a teljesítményközpontú Porsche Panamera Turbo lett. A videón látható, ahogy a Porsche könnyedén veri a BMW-t, olyannyira, hogy utóbbinak esélye sem volt.

A Porsche egyébként pár hónapja frissítette a Panamera felhozatalát, amely minden eddiginél szélesebb spektrumot fed le, egyesítve a sportautók teljesítményét a luxusautók kényelmével. Ahogy azt már számtalanszor bebizonyította, a Porsche hihetetlen magas szinten képviseli az autóipari csúcsminőséget.

Forrás: BMW Blog

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •