renault twingo Z.E.
A modell Magyarországon még nem, de Ausztriában már elérhető

A Renault ikonikus kisautója, a Twingo ezentúl teljesen elektromos hajtáslánccal is megrendelhető lesz. Az ötajtós modell ideális lehet a mindennapi használatra azoknak, akik főleg csak városban közlekednének vele. Bemutatjuk a Renault Twingo Z.E.-t!

4 másodperc alatt 50 km/órás városi tempó

Az első Twingo 1992-ben jelent meg, háromajtós kisautóként. Az autó könnyen felismerhető volt jellegzetes, buborék alakú lámpáiról és a nagy ablakairól, amelyek tágassá és világossá varázsolták a Twingót. Bár az első modellgenerációnál csak szervo-rásegítés volt, a nagy tengelytáv miatt stabil vezethetőséget nyújtott. Népszerűségét jól tükrözi, hogy bemutatása óta több mint 4 millió darabot adtak el belőle a világ 25 országában. Most ez a sikertörténet a csendes, nulla károsanyag-kibocsátással rendelkező változattal folytatódhat, amit biztosan nem kell szervízbe vinni olajcsere miatt a jövőben. Az elektromos Twingo 22 kWh összteljesítményű lítiumion akkumulátorral és hátsó kerék hajtással készül.

elektromos twingo
Az elektromos kisautó egy feltöltéssel 270 kilométert tud megtenni

A Renault Twingo Z.E. hajtásáról 82 lóerős (60 kW) villanymotor gondoskodik, amelynél már elinduláskor rendelkezésre áll a 160 newtonméteres csúcsnyomaték. Ez azt jelenti, hogy mindössze 4 másodperc alatt tud 50 km/órás városi tempóra felgyorsítani, végsebessége pedig eléri a 135 km/órát. Az új elektromos Twingo ugyanakkor nemcsak fürge, hanem rendkívül jól vezethető is, hiszen a 3,61 méter hosszú autó mindössze 8,6 méteres fordulókörrel rendelkezik, ami kategóriájának legjobbja.

twingo electric
Letisztultság várja belül a Twingo sofőrjeit

Bárhol a városban tölthető az elektromos Twingo

Az elektromos kisautó egy feltöltéssel 270 kilométert tud megtenni a WLTP-ciklus szerint. Figyelembe véve, hogy egy városi kisautó egy nap átlagosan 30 kilométert tesz meg, ez azt jelenti, hogy egy teljes héten át lehet használni feltöltés nélkül a munkába járáshoz, bevásárláshoz, vagy éppen a gyerekek iskolába szállításához. Ha valamiért mégis lemerülne a heti használat során a folyadékhűtéses akkumulátor és szükség lenne a gyorstöltésre, akkor 22 kW-os töltővel már fél óra alatt 80 kilométerre elegendő hatótáv „pumpálható” bele. Mivel a legtöbb városi töltő 11-22 kW között van, ezért a Twingót szinte a város bármely pontján fel lehet tölteni, míg az ember lebonyolít egy meetinget, esetleg bevásárol, vagy rendezvényre megy. 240 literes csomagtere pedig bőven elegendő lehet a bevásárlószatyroknak, vagy a gyerekek iskolatáskáinak.

2020 renault twingo Z.E.
22 kW-os töltővel, fél óra alatt feltölthetjük, és ez 80 kilométerre lesz elegendő

A Renault Twingo Z.E európai piaci bevetése fokozatosan történik és azok az országok élveznek elsőséget, amelyekben jelentős fizetőképes kereslet mutatkozik az elektromos autók iránt. A modell Magyarországon még nem, de Ausztriában már elérhető. Az osztrákoknál a legmagasabb felszereltségű változatért 24,5 ezer eurót, vagyis átszámítva 8,8 millió forintot kell fizetni.

Forrás: Netlízing

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •