50 fővárosi nagycirkusz
(Fotó: fnc.hu)

A 131 éves múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz új épületének 50. évfordulóját különleges programokkal ünnepli az intézmény. Január 14-én este a cirkusz Facebook-oldalán a közönség élőben követheti az 1971-es megnyitó tiszteletére megrendezésre kerülő nagyszabású gálaműsort. Az új, februártól megtekinthető Dinasztiák című műsor pedig a magyar artistaművészet kiválóságainak produkcióit vonultatja fel.

50. évfordulós gálaműsor online a nappalidból

A nagy múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz korábbi épületének lebontása után, 1971. január 14-én nyitotta meg újra…

Közzétette: Fővárosi Nagycirkusz – 2021. január 3., vasárnap

A nagy múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz korábbi épületének lebontása után, 1971. január 14-én nyitotta meg újra kapuit a nagyközönség előtt. Az akkori, impozáns megnyitó évfordulójának tiszteletére a cirkusz most ismét nagyszerű magyar artistákat bemutató, látványos gálaműsort rendez. A klasszikus cirkuszi, varieté elemeket is felvonultató, nagy elődöket megidéző gála a Hortobágyi Károly-díjjal kitüntetett, többszörös cirkuszfesztivál-díjas erőemelő duó, a Silver Power (Füzy Anita és Kranitz Krisztián) rendezésében és Valc Szabolcs mesterkoreográfus munkája nyomán valósul meg. Az eseményt a cirkusz Facebook oldalán az érdeklődők élőben követhetik 2021. január 14-én 19 órától.

cirkusz online
A Fővárosi Nagycirkusz újranyitásának 50. évfordulója Január 14-én lesz látható. (Fotó: 24.hu)

A gálát megelőzően mutatják be a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ megbízásából készített, Cirkuszi Csodaemberek – életútinterjúk cirkuszművészekkel című sorozat 6. kötetét is, amely betekintést nyújt az artistaművészek zárt és izgalmas világába, fellebbenti a fátylat a kulisszatitkokról, fájdalmakról és sikerekről.

A következő oldalon megismerheted a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi műsorát is.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2