Ma van Az igazság című filmdráma hazai bemutatója Catherine Deneuve, Juliette Binoche és Ethan Hawke főszereplésével. A filmben egy egykori filmcsillagot (Deneuve) ismerhetünk meg, akinek egy új szerep kedvéért kell megküzdenie saját démonaival, miközben a családi konfliktusok is megnehezítik az életét.

A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma díjas alkotása

A korosodó díva, az egykori mozicsillag egy olyan film forgatásán vesz részt, amely egy soha nem öregedő anyáról szól. A színésznő szerepéhez meglepően hasonló módon éli életét, többek között ebből fakad viharos kapcsolata forgatókönyvíró lányával, aki pont a forgatás idején látogat haza amerikai férjével és kislányával. A viszontlátás apropója, hogy megünnepeljék a díva önéletrajzának megjelenését. Az önfényező szöveg tele van ferdítésekkel és valótlanságokkal, ahogy erre a lánya lépten-nyomon emlékezteti az anyját. Régi sérelmek, családi titkok, méltatlan mellőzés és féltékeny rivalizálás, amibe anya és lánya mellett az amerikai férj is belekeveredik.

Koreeda Hirokazu a kortárs japán mozi legjelesebb rendezője a Bolti tolvajok című filmjével 2018-ban a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Pálmát érdemelte ki, és Oscar-díjra is jelölték az idegen nyelvű film kategóriában.

Az igazság c. film világpremierje a 76. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol a film nem csak versenyben volt, de a fesztivál nyitófilmjeként is debütált. A japán rendező első nemzetközi alkotásában a francia filmművészet dívája, az Oscar-jelölt Catherine Deneuve, az Oscar-díjas Juliette Binoche és a négyszeres Oscar-jelölt Ethan Hawke játsszák a főszerepeket.

Forrás: Vertigo Média

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •