A Filharmonikusok az online térbe költöztek, ne maradj le az előadásukról!

Zenebarátok körében hagyománynak számít hangversennyel zárni az évet és azzal köszönteni az újat. Hiába reménykedtünk abban, hogy talán 2021 januárja már mentes lesz minden korlátozástól, az előadóművész és közönsége közvetlen találkozására úgy látszik, még várni kell. És addig? Sorra maradnak el a várva várt koncertek? Erről szó sincs. A Nemzeti Filharmonikusok meghirdetett hangversenyei az adott időpontban, módosított műsorral meghallgathatók lesznek a MÜPA oldalán. S hogy az élmény még inkább hasonlítson az élő előadásra, ezek a zenés estek nem felvételről fognak menni, hanem live streaming közvetítéssel a BBNH-ból.

nemzeti énekkar filharmonikusok
A Nemzeti Filharmonikusok számára fontos a közönség, ezért ebben az átmeneti időszakban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne kelljen nélkülöznünk a zenei élményt; fotó: Csatlós Norbert

A január 14-ére meghirdetett hangverseny helyett a kórus kamarakoncertjének előadását hallhatjuk. A közvetlen hangulatot és élményt ebben az esetben is az élő streamelés adja az alábbi programmal. Heinrich Schütz: An den Wassern zu Babel, Andreas Hammerschimdt: Ach Jesus stirbt és Johann Michael Bach: Nun hab ich überwunden. A második egységben két Franz Schubert zongoradarab hangzik el. Majd Szergej Rachmaninov: Vesperás című művéből lesznek részletek. Az estet Horváth Márton Levente: O salutaris hostia, Csemiczky Miklós: Pater noster, Orbán György: 90. genfi zsoltár  /zongora/ és 150. genfi zsoltár  /zongora/ darabjai zárják. Közreműködik Bizják Dóra zongoraművész. Ez pedig az esemény Facebook oldala.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •