elmarad fesztiválszezon
Idén nem lesz hasonló bulizás már (Fotó: bedneyimages/Freepik)

Eddig úgy tűnt, augusztus utolsó két hetében be lehet pótolni néhány elhalasztott kisebb fesztivált, de most már biztos: 2020-ban teljes egészében elmarad a fesztiválszezon. A zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű, a szegedi SZIN, a Paloznaki Jazzpiknik és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is elmarad a kormány csütörtöki döntése, az 500 főnél nagyobb rendezvényekre továbbra is vonatkozó tiltás értelmében. A szervezők még májusban törölték a legnagyobb hazai fesztiválokat, így a Szigetet, a Soundot és a Voltot is.

FesztiválszezON, helyett fesztiválszezOFF

A kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntése szerint augusztus 15-e után sem tarthatnak meg Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket. A hír hallatán valamennyi rendezvény- és fesztiválszervező sajnálatát fejezte ki. Ugyanakkor mindannyian arra kérik a fesztiválozókat, hogy amennyiben módjukban áll, használják fel jegyüket a következő nyáron, ezzel segítve a szervezési munkálatokat.

“Nehéz lesz most a jövőre koncentrálni, de biztosra vesszük, hogy pár nap múlva fel fogunk állni és azon törjük majd a fejünket, hogyan építsük fel a 2021-es fesztivált” – tették közzé honlapjukon a Strand Fesztivál szervezői. A Strandon, amelyet augusztus 18-tól 22-ig terveztek megrendezni, mások mellett Parov Stelar, Timmy Trumpet, Martin Solveig, Wilkinson, Lost Frequencies és Alle Farben is fellépett volna.

A jegyek a jövő nyári fesztiválokon felhasználhatók

fesztiválszezon 2020
Azt már közel három hónapja tudjuk, hogy idén nem köszönti a fesztiválozókat a Sziget Fesztivál (Fotó: Sziget.hu)

Az EFOTT-on augusztus 26-tól 29-ig a hazai könnyűzenei élmezőny mellett az amerikai rapper, Flo Rida is fellépett volna. “Szomorúan, de tudomásul vettük a tényeket. Bízunk abban, hogy sikerül egy olyan támogatási rendszert kialakítani, amely mind a zenészeknek, mind a hozzájuk tartozó stábtagoknak segítségére lesz. Továbbá, amely mentén mi is fenn tudjuk tartani szervező, résztvevő kollégáink számára a stabil munkahelyet” – fogalmaztak az EFOTT szervezői az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az idei EFOTT-ra elővételben vásárolt jegy- és bérlettulajdonosoknak lehetőséget biztosítanak a voucherek 2021-es évre átvitelére, illetve a visszaváltására 3 százalékos kezelési költséggel.

A következő oldalon megtudhatod, melyek még a 2020-as fesztiválszezon áldozatai.

1
2