Fotó: Pexels/Andrea Piacquadio

A divatipar forradalmi változáson ment keresztül az elmúlt pár évszázadban. Bár a divat szóra legtöbbször a hölgyek kapják fel a fejüket, azonban a férfiak életében is ugyanolyan szinten jelen van. Ez formálja a mindennapi férfi viseletet, azt, hogy mi számít elegánsnak vagy stílusosnak, és mi képezi nevetség tárgyát. A magassarkú valaha még férfi viseletnek számított, ma viszont már egyáltalán nem. Mik tehát azok a darabok, amik most stílusosak? Ha érdekel a férfidivat, olvass tovább!

Mindennapi viselet – egyéni stílusra szabva

Talán a legfontosabb viseletet a férfi mindennapi ruhatárában a jelenlévő darabok alkotják. Bár ez elsőre furcsának tűnhet, ám az elegáns viseletek csak ritkábban kerülnek elő – természetes módon pedig mindenki arra törekszik, hogy szalonképes legyen a mindennapok során. Amire szükségünk van tehát, azok a megfelelő nadrágok, pulóverek, és pólók. Továbbá egy-két stílusos lábbeli, ami tényleg jól mutat. Ezek megválasztásánál érdemes saját stílusunkat érvényre juttatni, ha valóban szeretnénk jól érezni magunkat a bőrünkben.

férfidivat hipster férfi pasi
A férfidivat alaposan megváltozott az elmúlt évtizedekben, ma már sokkal több lehetőségük van a férfiaknak is jobban kifejezni magukat az öltözködésükkel (Fotó: PR)

Átlagosan három stílusvonal mentén gondolkodhatunk ezen a téren: a sportos, az urbanizált és a félelegáns stílus. Az első irányzatba tartoznak a különféle melegítő alsók és felsők, a sportpólók, sportcipők, valamint a sneakerek. A második a farmernadrágokat, az egyszerűbb szabású pólókat és felsőket, továbbá az előző stílus lábbelijeit foglalja magában. A félelegáns stílus ezt az urbanizált fazont keveri az elegáns ruhatár elemeivel. Ilyen szett a zakó farmerral és sportcipővel, vagy a mindennapi szett félcipővel feldobva. Tehát ezen ruhadarabok elengedhetetlenek, bármilyen stílust is képviseljünk. Alaposan válogassuk meg őket, és igyekezzünk a leginkább saját szettünkbe illő darabokat megtalálni. Ám fő stílusirányzatunk mellett nyugodtan tarthatunk pár szettre való ruhát a többi irányvonal viseletei közül is. Az alábbi linken például hatalmas választékot találhatunk a különféle ruhadarabokból mindennapi szettünk kialakításához.

Elegáns férfi ruházat különleges alkalmakra

férfi ruházat
Az alapvető férfi ruházat elengedhetetlen darabja egy jó zakó (Fotó: prostooleh/Freepik)

Ha mindennapi ruházatunk a legdivatosabb darabokat tartalmazza, akkor is érdemes beszereznünk legalább egy alkalmi viseletet. Egy olyan szettet, amiben a nívósabb eseményeken is megjelenhetünk, erre például egy öltöny kitűnő választás lehet. Nem muszáj ugyanis mindig kompletten viselnünk, de az öltönyt alkotó ruhadarabokat jól kombinálhatjuk más egyéb kiegészítőkkel – attól függően, hogy mennyire elegáns az adott közeg, ahol épp megjelennénk. Például egy fekete öltönynadrág félcipővel és inggel bármilyen „hétköznapibb” eseményre jó. Ballagásra, étterembe vagy összejövetelekre. Továbbá kialakíthatunk mindennapi ruhadarabjainkkal kombinálva félelegáns szetteket is belőle, ahogyan azt az előbb is említettük. A közhiedelemmel ellentétben már egész jó áron találunk ráadásul olcsóbb öltönyöket hozzáillő félcipővel – tehát nem kell feltétlen tartanunk a borsos áraktól.

Támogatott tartalom.

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •