3. A diétabarát farsangi fánk: csörögefánk zablisztből

csörögefánk
(Fotó: Ízes Élet)
Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg eritrit
  • 15 dkg zabliszt
  • 20 dkg kókuszolaj
  • porrá őrölt eritrit
  • cukormentes baracklekvár
Elkészítés: 

A tojásokat összekeverjük a tejjel és az eritrittel, majd beleszitáljuk a zablisztet is. Kb. 5 percig gyúrjuk a tésztát. Ha túl ragacsos lenne, adunk még hozzá lisztet. Ezután fél óráig pihentetjük a tésztát.

Ha letelt a fél óra, liszttel megszórt nyújtódeszkán vékonyra (kb. 5 mm) nyújtjuk a tésztát. Derelyevágó vagy kés segítségével rombusz alakú darabokat vágunk, amelyeknek a közepét 2 cm hosszan bevágjuk. Az itt keletkezett lyukon pedig átdugjuk a rombusz egyik végét, majd óvatosan kihúzzuk hátul.

A kókuszolajt felforrósítjuk és pár perc alatt aranybarnára sütjük benne a csörögék mindkét oldalát.

Porrá őrölt eritrittel megszórva, cukormentes baracklekvárral tálaljuk.

Plusz tipp: a farsangi fánkok mellé tökéletesen passzol a Hungaria Rosé Extra Dry magyar pezsgő, amely aranyérmes lett a neves francia pezsgőversenyen és a nemzetközi TOP 10-es listára is felkerült.

Forrás: Ízes Élet

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3