rajzpályázat magyar autóklub
A pályaművek bírálatánál a saját fantáziavilág és a találékonyság élvez elsőbbséget; fotó: Freepik/evening_tao

Közlekedésbiztonság témájú pályázatot hirdet a Magyar Autóklub és a FIA 6-18 éves gyerek számára. Rajzokat, fotókat és videókat várnak az EZ AZ ÉN UTCÁM című pályázathoz, a művek beérkezési határideje: 2020.10.31; eredményhirdetés: 2020.12.01.

A pályázat témakörei

A gyerekek rajzot, fotót vagy videót készíthetnek egy számukra veszélyes helyzetről a közúti közlekedésben, az alábbi témák valamelyikében:

  • Biztonságos közlekedés a lakóhelyemen és az iskolám környékén.
  • Hogyan lehetne a baleseteket megelőzni?
  • Miért fontos a biztonságos közlekedés?

Egy pályázó egy kategóriában (rajz, fotó, videó) legfeljebb 1 pályaművet nyújthat be, a három kategóriában összesen legfeljebb 3 pályaművet. A pályázati anyagokat e-mailben vagy postai úton is be lehet nyújtani.

ez az én utcám pályázat

A pályázat célja, hogy olyan művek szülessenek, amelyeken keresztül a gyerekek felismerik a veszélyes közlekedési szituációkat, és megtanulják a biztonságos közlekedés alapjait, ezáltal pedig csökkenjen a közlekedési balesetek száma körükben. A Magyar Autóklub ezzel a felhívással az ENSZ által kezdeményezett „This is My Street” elnevezésű nemzetközi közlekedésbiztonsági kampányhoz kíván csatlakozni. Az elkészült alkotásokat 3 tagú zsűri értékeli. A bírálatnál a saját fantáziavilág és a találékonyság élvez elsőbbséget. A nyeremények közt van többek között E-book olvasó és Lego utalvány.

A díjazott alkotásokat a Magyar Autóklub weboldalán és közösségi média felületein is közzéteszik.

Az EZ AZ ÉN UTCÁM pályázat nevezési feltételeiről itt találsz több infót!