Citroen C5 Aircross_ev magyar autoja
A C5 Aircross szabadidő-autót nevezte a Citroën (fotó: Continental Productions)

Az autóipar best of járgányai minden évben számos díjban részesülnek szerte a világban. Nem kivétel ez alól Magyarország sem, ahol az autórajongókat most az tartja lázban, vajon melyik lesz a hazai piac legjobb és legzöldebb márkája. Izgalmas a megmérettetés, amelyben elismert újságírók mondják ki a végső döntést. A független szakmai zsűri az Év Magyar Autója 2020 versenyben négy kategóriában, összetett szempontrendszer alapján választja ki a legjobbakat. A Magyarország Autója díj mellett lesz közönségdíj is.

A Citroën is elindul az Év Magyar Autója 2020 díjért

A különféle márkák már lázasan készülődnek, a nevezési időszakban egyre csak gyarapodnak a versenybe benevezett modellek. Az idén százéves Citroën például a C5 Aircross szabadidő-autót nevezte be az Év Magyar Autója 2020 díjra. Ennek a kocsinak a nagyméretű kerekei, egyedi, izmos és védelmező formaterve, Airbump stílusjegyei, 230 milliméteres hasmagassága és egyéni kialakítási lehetőségei semmi kétséget nem hagynak vérbeli Citroën mivolta felől.

citroen_muszerfal_ev magyar autoja
6 online fedélzeti alkalmazás a biztonságért

Kiszűri a nagy úthibákat

A modell különlegessége, hogy a nagy úthibákat éppúgy kiszűri és elnyeli, mint a kisebb útegyenetlenségeket. Aztán ott van a három különálló, csúsztatható, összecsukható és lehajtható hátsó ülés, amely a kategória egyik legjobban variálható szabadidő-autójává teszi a C5 Aircrosst. Biztonságos és nyugodt haladásról 20 vezetéstámogató rendszer és 6 online fedélzeti alkalmazás gondoskodik.

Citroen C5 Aircross belso
Különálló, csúsztatható, összecsukható és lehajtható hátsó ülések (fotó: Continental Productions)

Benzinesből kéttagú a választék, a kisebb 130 lóerős, a nagyobb 180 lovas. Dízeleknél a 130 lóerős benzinmotor kivételével mindegyik változat nyolcfokozatú automatikus váltóval is elérhető. A márka zászlóshajója év végétől hibrid hajtáslánccal is megvásárolható. Az elektromos töltést pedig egyre több helyen megoldhatjuk, hiszen sorra nyílnak a hazai áruházláncok parkolóiban a töltőállomások. A legtöbb helyen egyelőre ingyen tölthetők az elektromos autók, ám az ELMŰ június végétől fizetőssé teszi az áram tankolását.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •