Európa legszebb strandja – ezt neked is látnod kell!

Horvátország ezer ok miatt kerülhet fel a turisták kedvelt úti céljai közé. Többek között azért, mert Magyarországról autóval könnyen megközelíthető. Emellett pedig csodálatos strandjaival is lenyűgözi az idelátogatót. Dubrovniktól mindössze 30 percnyi autóútra található Európa legszebb strandja, amely a varázslatos horvátországi Konavle régióban fekszik. A Pasjaca strand igazi kis csoda, a nyugalom szigete, ahol garantáltan feltöltődsz pár nap alatt.

A nyugalom szigete

pascaja horvát tengerpart
Fotó: Wikipedia / By Juraj Patekar – Hidden Beach

Idén ez a strand nyerte el Európa legszebb strandjának a díját, mely az ember és a természet közös munkájának a gyümölcse révén maradhatott fent a mai napig. Igazi kis csoda: az itt maradt (eredetileg utak építésére használt) sziklákat a hullámok kavicsokká, majd homokká alakították át. A strandon a színtiszta természet és béke vár ránk. Elsősorban azoknak lehet jó választás, akik a nyüzsgés, az extrém vízi sportok és a hangos zene helyett csendre, nyugalomra vágynak. Ideális fiatal párok, romantikát kereső emberek és a rejtőzködni vágyók számára.

Ráadásként pedig egy bronzérmes horvát strandot is ajánlunk, ami nem más, mint a harmadik helyezett Nugal strand. A Makarskai Riviérán található partszakasz családias és nyugodt légkörével ad menedéket a nyaralóknak, és itt a nudizmus kedvelői is kedvükre fürdőzhetnek.

Ráadásul nemcsak a legszebb strand címe miatt érdemes kicsit jobban odafigyelnünk Horvátországra, hanem azért is, mert nemrég megnyílt itt az ország első műanyagmentes szállodája.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •