éttermi élőzene Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete
(Fotó: fidelio.hu)

Mostantól ismét szólhat az élőzene az erre alkalmas helyeken. Budapest kivételével ugyanis ezentúl nem korlátozzák a zeneszolgáltatást a vendéglátóhelyeken és a szálláshelyek vendéglátó helyiségeinek területén. A korlátozások enyhítésével mindeddig kétséges volt, hogy engedélyezett-e az éttermi élőzene ezeken a helyeken, most azonban már a Miniszterelnökség is megerősítette: indulhat a talpalávaló!

Az esküvői szezon startjával még nagyobb rá az igény

Dr. Gyimesi László, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) alelnökének levélben kérte Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert annak a pontosítására, hogy a vendéglátóhelyek megnyitására vonatkozó rendelkezés magában foglalja-e a zeneszolgáltatás lehetőségét. Az MZTSZ alelnöke azzal adott hangsúlyt kérésének, hogy a zenészek munkavégzési lehetőségeinek elvesztése rendkívül nagy gondot okoz, és a zeneszolgáltatás felszabadítása sok kollégának, különösen a cigányzenészeknek munkát és megélhetést jelentene.

A vonatkozó jogszabályok betartásával együttesen, így megnyílik a lehetőség az elmúlt hónapokban jövedelem nélkül maradt zenészek foglalkoztatására. Ugyanakkor a lehetőség azok számára adott, akik nem koncert, fesztivál, vagy más, a zenét mint főszolgáltatást nyújtó feltételek között folytatják tevékenységüket. Az ügy aktualitását fokozza, hogy Magyarországon – Budapest kivételével – 2020. június 1-jétől a házasságkötés és a házasságkötést követő legfeljebb 200 fős családi rendezvény is megtartható vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen, beleértve zenés szolgáltatás biztosítását.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2