hibrid nissan juke
(Fotó: Nissan)

A Nissan ikonikus kompakt crossovere, a Juke hamarosan új hibrid hajtáslánccal bővíti motorpalettáját, amely növeli a teljesítményt és csökkenti a fogyasztást. A végeredmény egy olyan hajtáslánc, amely 25%-kal nagyobb teljesítményt biztosít, mint a jelenlegi benzinmotor; városi használatnál akár 40%-kal, egyéb utakkal kombinálva pedig akár 20%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Tipp: 

A Nissan Juke hibrid középpontjában a vezetési élmény áll

nissan

A Juke hibrid hajtáslánc egy új generációs, csúcstechnológiás Nissan belső égésű motorból áll, amelyet kifejezetten hibrid hajtáslánc-alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. A benzinmotor teljesítménye 69 kW (94 lóerős), míg a nyomaték 148 Nm. Az elektromosságot tekintve a Nissan biztosította a fő villanymotort, amely 36 kW (49 lóerős) és 205 Nm nyomatékot produkál. Emellett a Renault biztosította a 15 kW-os nagyfeszültségű indítót/generátort, az invertert és az 1,2 kWh vízhűtéses akkumulátort, valamint a rendkívül innovatív sebességváltót.

Villanyautó-szerű vezetési élmény

A Nissan Juke hibrid intelligens hajtásrendszere számos paraméter szerint szabályozza a hajtásláncot, azzal a céllal, hogy optimalizálja a Juke EV-módban eltöltött idejét. A tesztelések során a Nissan mérnökei a menetidő 80 százalékát tisztán elektromos hajtással tudták megtenni városi forgalomban. Ezt rövid hibrid fázisok szakították meg, amíg újratöltött az akkumulátor mielőtt visszatért az EV-üzemmódba. A Juke hibrid nemcsak az induláskor van 100% elektromos üzemmódban, hanem képes akár 55 km / órás tempóig is kizárólag villanyos üzemben haladni. Így a vezetők erőteljes és élvezetes elektromos vezetési élményben részesülnek.

nissannissan hibrid juke

Lassításkor az elektromos motor generátorként működik hasznosítva a kinetikus energiát. Ezt elektromos energiává alakítja át, amelyet a hibrid meghajtó akkumulátorában tárol. A Leaf tiszta elektromos hajtásához hasonlóan a Juke Hibrid is fel lesz szerelve a Nissan e-Pedal vezetési rendszerével, amely aktiválás után lehetővé teszi az autó vezetését mindössze egy pedállal – az esetek túlnyomó többségében. Az e-Pedal használata gyorsan ösztönössé válik, így csökkenti a sofőr terhelését városi vezetés közben, és ezáltal sima és pihentető vezetési élményt biztosít, miközben maximalizálja a hibrid akkumulátor-energia visszatermelését. Ajánló: Lenyűgöző színekkel érkezik az új Nissan Ariya, a márka elektromos crossovere

A következő oldalon mutatjuk az új hibrid Nissan Juke megújult külsejét.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2