Mercedes Vision EQXX
Az ambíciózus hatótáv mellett jelenleg csupán néhány sejtelmes kép áll rendelkezésünkre a Mercedes EQXX projektjét illetően. (Fotó: Mercedes/Daimler)

A Mercedes minap tartott 2020-as stratégiai prezentációjából megismerhettük a cég nagyra törő terveit a jövőre nézve. A beszámolóból megtudhattuk egyrészről, hogy a német autógyártó a következő két évben hat új elektromos járművet tervez piacra dobni, valamint bejelentették a Mercedes Vision EQXX koncepciót is, amelyet a világ leghosszabb hatótávolságú és legkisebb fogyasztású elektromos autójának ígérnek.

Vision EQXX: A hatótávolság az új határ

“Mérnökeink egy csapatát azzal a rendkívüli feladattal láttuk el, hogy hozzák létre a világ legnagyobb hatótávú és egyben leghatékonyabb fogyasztású autóját. Ez egy komoly projekt, amely már a következő generációs technológiákat fogja alkalmazni, ezek pedig nagy segítségünkre lesznek majd a jövő autógyártásában is” — kommentálta a híreket Markus Schafer, a Mercedes-Benz kutatási és fejlesztési részlegének vezetője.

(Fotó: Mercedes/Daimler)

A Mercedes hivatalos közleménye szerint, az EQXX képes lesz megtenni a Sanghaj-Peking utat egyetlen feltöltéssel. Ez pedig barátok között is nagyjából 1200 kilométert jelent. A prototípus fejlesztései már javában zajlanak Stuttgartban, valamint a Mercedes-Benz angol F1-es motorok gyártásával foglalkozó (F1 AMG High Performance Powertrains) részlegén is.

A következő oldalon megtudhatod, melyek lesznek a Mercedes új elektromos autói.

1
2