elektromos autó

Megnyerő külsővel, visszafogott, mégis kényelmes beltérrel és nem utolsó sorban zöld rendszámmal suhan a Citroën tisztán elektromos modellje, az ë-C4. Az autó leginkább városi használat során tud kiteljesedni, észrevétlenül szeli az utakat, azonban a piros lámpáknál minden szempárt magukra vonzanak az igényes, mégis meglepő vonalak.

Ilyen lett a Citroën ë-C4 Feel Plus

Az új Citroën ë-C4 megtévesztésig hasonlít alapmodelljére, a legújabb C4-re. A márka szerint a két autó megjelenése energiát és határozottságot sugároz, miközben sportos, karakteres vonalai tekintélyt parancsolnak. Ezeket a nagy átmérőjű kerekek és a viszonylag nagy hasmagasság határozottsággal, valamint magabiztos fellépéssel egészítik ki. Mindezek együttesen azt jelzik, a jármű bármikor ugrásra kész. Témába vág: 10 tudnivaló az új C4-ről, amelynek elektromos változata 350 km hatótávot ígér

Citroën
Az új ë-C4 megtévesztésig hasonlít a C4-re

Az ë-C4 azonban, bármennyire is hasonlít alapjához, azokkal a nüansznyi apróságokkal, melyeket magán hordoz, tökéletesen elkülönül, mint tisztán elektromos autó. Az áramvonalas sziluett és az SUV-k határozott karaktere egyszerre kölcsönöz letisztultságot és dinamizmust. Az új Citroën ë-C4 műanyag betétei az Izlandi kék metálfényezésű változatnál hibrides kék színben pompáznak, azonban mélyvörös, ezüst, fekete és homokszínben is kérhetők, természetesen színcsomagoktól függően.

Citroën ë-C4
Az ë felirat többször visszaköszön az autón

Elektromos autóra tervezett dizájn

A zöld rendszámot megerősítő ë felirat többször visszaköszön, a kocsi hátulján és kétoldalt, a sárvédőkön is. De a gyémántcsiszolt és az energiatakarékosság jegyében kifejlesztett könnyűfém keréktárcsák is csak az elektromos változathoz elérhetőek.

Citroën
Az ë-C4 határozottságot sugall

Bár egy kompakt, dinamikus városi vezetéshez és könnyed parkoláshoz egyaránt tökéletes autóról van szó, az ë-C4 méreteiben is visszaköszön az SUV-ra hajazó jelleg. Több mint 4,3 méteres hosszával, 1,8 m szélességével és 1525 mm magasságával, valamint elsőre meglepő, mégis határozottságot sugalló áramvonalaival is mindezt erősíti.

ë-C4
A töltőket a Citroën ë-C4 csomagterében, az alsó rekeszben rejthetjük el

A Citroën ë-C4 csomagtere, mely alapállapotban 380 liter, a középső üléssor előredöntésével pedig 1250 literessé alakítható, nemcsak a töltőket és egyéb autós felszereléseket nyeli el egy alsó rekeszben, a napi bevásárláshoz is kellő helyet biztosít. A csomagtér azonban nem nagyobb, mint a sima C4-esé, ugyanis a villanymotor, valamint a 45 kWh-s akkumulátor is pont ugyanott fekszik, ahol az alapjárműben a benzin- vagy dízelmotor bújik meg.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3