hibrid autók töltés
A hibrid autók hozzávetőleg 50-60 kilométeres távolságok megtételére tökéletesen alkalmasak; fotó: Freepik/wavebreakmedia_micro

A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid autók az egyik legnépszerűbb alternatívává váltak a fenntartható mobilitást kereső vásárlók számára. 2020. második negyedévében 133,9 százalékkal nőtt az értékesítésük Európában az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai alapján. Ennek okai: a nulla emissziós jelzés (amennyiben elektromos üzemmódban elérhető hatótávja meghaladja a 40 kilométert), a vonzó ár és a két rendelkezésre álló erőforrás biztosította sokoldalúság. Az alábbiakban betekintést nyerhetünk a mindennapokban kínált korlátlan lehetőségekbe, amit a hibrid autók adnak.

Napi távolság 60 kilométer alatt: elektromos mód

A hibridek alaphelyzetben elektromos üzemmódban indulnak és így is folytatják útjukat, ameddig az akkumulátor le nem merül. Ezután – anélkül, hogy a vezetőnek bármilyen átkapcsolásról gondoskodni kellene – a belsőégésű motor veszi át a főszerepet. A váltás abban az esetben is megtörténik, ha az autónak nagyobb teljesítményre van szüksége vagy ha egy adott sebességet átlép. A hibrid autók hozzávetőleg 50-60 kilométeres távolságok megtételére tökéletesen alkalmasak, akár városi környezetben, akár autópályán. Így az autó folyamatosan elektromos üzemmódban közlekedhet.

A cikk a következő oldalon folytatódik. 

1
2