uj-zeland working holiday
Rengetegen élnének a lehetőséggel, így a jelentkezés megnyitása után órák alatt megtelik a kvóta; fotó: Pixabay/holgerheinze0
A magyar és az új-zélandi kormány megállapodása alapján a 2020/2021-es évben ismét száz 18 és 35 év közötti magyar fiatal utazhat Új-Zélandra egyéves tartózkodói vízummal. Az ún. working holiday vízum nagy népszerűségnek örvend, hamar betelnek a helyek.

A working holiday vízumra napokon beül lehet jelentkezni

Az évente meghirdetett vízum népszerűségét jelzi, hogy a jelentkezés megnyitása után minden esztendőben órák alatt megtelik a kvóta. Az új-zélandi bevándorlási hivatal honlapján minden szükséges információ megtalálható, ugyanitt lehet az interneten keresztül leadni a vízumkérelmet. Az elbírálás a jelentkezés sorrendjében történik. A jelentkezés kezdete a Bevándorlási Hivatal honlapján található meg, idén ez április 23. délelőtt 10 óra (új-zélandi idő szerint.) Az esetleges változás, illetve a részletes vízumigénylési feltételekről ITT informálódhatnak az érdeklődők. A regisztrációs költségeken kívül már 35 NZD-s környezetvédelmi adó (International Visitor Conservation and Tourism Levy IVL) is fizetendő. Nagyon fontos feltétel, hogy a kiutazó a teljes utazás időtartamára rendelkezzen egészségügyi biztosítással. A working holiday vízumok elbírálása az eddigi gyakorlat szerint az esetek 90%-ában 30 napon belül megtörténik.
uj-zeland naplemente
Naplemente Új-Zéland partjainál – készen állsz a kalandra?; fotó: Pixabay/Ildigo

A COVID-19 járvány következtében a Bevándorlási Hivatal irodái jelenleg zárva tartanak, így a working holiday vízummal kapcsolatos határidők a vírus járvány miatt hozott intézkedéseknek megfelelően módosulhatnak. Esetleges további információ kapható a budapesti konzulátuson, ezen az email címen: nzconsulate@t-online.hu Szintén a konzulátuson van lehetőség a kiutazáshoz szükséges okmányok fordítására és azok hitelesítésére, mint például a bizonyítványok, útlevelek, személyi igazolvány, lakcímkártya, erkölcsi- és születési anyakönyvi bizonyítvány, jogosítvány.

A konzulátus elérhetősége: Új-Zéland Konzuli Képviselet (C/O Aviation Bt.), VI., Budapest, Nagymező u. 47. fszt.

Forrás: Turizmus.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •