Egyéves lett Budapest ikonikus épülete, a Párisi Udvar

2019. május 20-án fogadta első vendégeit a Párisi Udvar Hotel Budapest. A Schmahl Henrik által tervezett, 1912-13-ban átadott Belvárosi Takarékpénztár épületében nyíló szálloda a párizsi Hôtel du Louvre után Európában másodikként a Hyatt „The Unbound Collection by Hyatt” brand részeként nyílt meg, a Mellow Mood Hotels üzemeltetésében.

A Párisi Udvar Budapest ikonikus épülete

A négy és fél éven keresztül tartó felújítás alatt a restaurátorok több mint 85 ezer órát dolgoztak. 110 szoba, 18 lakosztály, valamint 2 rezidencia került kialakításra. Az épület passzázsában – legtöbben talán erről az üvegkupolás átjáróról ismerik az egykor a Jégbüfének is helyet adó épületet – kapott helyet a hotel recepciója, lobbija. Továbbá egy étterem-bár is. A Párisi Passage Café & Brasserie lenyűgöző enteriőrjével hamar a város kedvelt találkozóhelyévé vált.

parisi-udvar
A legtöbben az egykori Jégbüféről ismerik az épületet; fotó: Párisi Udvar Facebook

„Eseményekben gazdag volt az első év. Miközben a kezdetektől fogva a legmagasabb színvonalú, kiváló szállodaélményt nyújtottunk vendégeinknek, a helyiek is kitüntetett figyelemmel kísértek minket. A Párisi Udvar egy ikonikus épület a fővárosban. Sokaknak fűződik hozzá személyes élménye. Nagyon örülünk, hogy szálloda, valamint a passzázsban lévő étterem és kávézó megnyitása révén ezt az ékszerdobozt egyre többen csodálhatják meg újra, korábbi pompájában” – mondta az egyéves ünnep kapcsán Schwindt-Kiss Andrea, a szálloda igazgatója.