ToTu tejmentes latte

Néha te is úgy érzed, hogy mielőtt beülsz a volán mögé, szükséged lenne egy kis koffeinre? Gyakran ilyenkor azonban nem egy dupla eszpresszó gyors lehúzására vágyunk, hanem egy, az ízlelőbimbónkat krémesen ölelő lattére. Na de mi a helyzet a tejmentesen táplálkozókkal, a tejfehérje-allergiásokkal, a laktóz érzékenyekkel, a paleo életmódot követőkkel? Számukra is van megoldás? Mutatjuk, milyen a tejmentes latte!

„Igen, a ToTu kávé italban a tejet egy ízben, küllemben összetéveszthetőségig hasonlító tojásfehérjéből készült helyettesítővel pótoljuk. A tejmentesen táplálkozóknak ez ideális alternatívát nyújthat. Ráadásul a tojásfehérje zsírt, szénhidrátot sem tartalmaz, így a sportolók, diétázók is bátrabban fogyaszthatják ezt a különleges, proteindús „lattét” – mondta Dr. Németh Csaba élelmiszer mérnök, aki többek között a túrót, sajtkrémet, tejfölt is helyettesítő tojásfehérje alapú ToTu termékcsalád fejlesztésével foglalkozik.

A ToTu kávé ital ráadásul a konyhában különböző kávés ételek elkészítésénél is kiválóan alkalmazható. Próbáld ki bátran a tejmentes, na de annál inkább tojásfehérjés paleo kávés tekercset, aminek máris mutatjuk a receptjét.

Így készül a kávés tekercs (tej-, glutén-, cukormentes, paleo)

ToTu tejmentes latte és kávés tekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 5 dkg eritrit
  • 4 dkg őrölt mandula
  • 1 dkg holland kakaó

A kávékrémhez:

  • 3,5 dl ToTu kávé ital
  • 5 tojássárgája
  • 10 gramm zselatin
  • 5 dkg eritrit

A kávékrémet készítjük el először (akár előző nap is elkészíthetjük). A krém valamennyi hozzávalóját közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre, amíg szinte meg nem dermed, hűtőszekrénybe tesszük (ha keményre dermedne, turmixoljuk át).

A tésztához a tojásokból csipetnyi sóval kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk az eritrittel és kakaóval elkevert mandulát. Sütőpapíros lemezre kenjük a masszát, majd 180°C-on 14 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük. Lehúzzuk a papírt, megkenjük a krémmel, rolád szerűen feltekerjük. A hűtőbe téve hagyjuk a krémet teljesen megdermedni.

A tejtermék helyettesítőket előállító cég honlapján többet is megtudhatsz az innovatív munkafolyamatokról, míg a Facebook oldalukon tejmentes receptekkel is találkozhatsz.

Támogatott tartalom.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •