Solti Ádám vércukormérés
Solti Ádám mellett többek között Csonka András, Tokár Tamás, Barabás Éva és Erős Antónia is részt vesz az egy hetes rendezvénysorozaton

A közelgő Diabétesz Világnap alkalmából november 9-15. között egyedülálló rendezvénysorozatot szervez az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Az Egy Csepp EgészségFeszten egy héten át minden az egészségről szól elsősorban az alapítvány közösségi oldalain és öt délutánon át a MOM Park Bevásárlóközpontban. Lesznek talkshow-k, ingyenes szűrések, tanácsadások, játékok, valamint ismeretterjesztő webinárok.

Ingyenes vércukormérés is lesz

Az egyszeri nagyrendezvényt a járványhelyzet miatt áthelyezték az online térbe, egész héten át tartó műsorfolyammal szórakoztatják, tájékoztatja az egyes programokba bekapcsolódó érdeklődőket. A programok tematikus besorolást kapnak, melyek a következők: Egészség – Táplálkozás – Mozgás – Lélek – Tudomány. Az egyes témákhoz kapcsolódó eseményeket egy virtuális műsorújság foglalja össze a fesztivál weboldalán. Az online programok az alapítvány Facebook oldalán és Youtube csatornáján követhetők.

egy csepp egészségfeszt
Jó hangulatú és informatív előadások várhatók a fesztiválon, érdemes lesz követni

A virtuális tér mellett a civil szervezet kitelepül a budapesti MOM Park Bevásárlóközpontba. Az 1. emeleten mobil stúdióból szerdától vasárnapig délutánonként élő, streamelt adással jelentkeznek be népszerű műsorvezetők, Erős Antónia, Barabás Éva, Solti Ádám és Tokár Tamás. A beltéri programokban kizárólag a járványügyi előírásoknak megfelelően – maszkban, fertőtlenítéssel, távolságtartással – lehet részt venni. Ingyenes vércukorméréssel és vérnyomásméréssel várják a látogatókat.

Az Egy Csepp EgészségFeszt három izgalmas programja

  • A virtuális Teddy Maci kórházban orvostanhallgatók a „virtuális diabétesz ambulanciát” mutatják be a gyerekeknek. Körbejárják a lélek egyensúlyát, egészségét érintő kérdéseket is, beleértve a koronavírus-járvány hatását, és fiatal cukorbetegek osztják meg tapasztalataikat mindennapjaikról.
  • A MOM Parban a mozgás tematikához kapcsolódó Kék Kör Túra játék “főszereplője” a mobil stúdió mellett felállított gyaloglópad lesz, melyen az érdeklődök a programok ideje alatt sétálhatnak. A cél a kilométerek gyűjtésével az Országos Kékkör távjának, a mintegy 2550 km-nek a megtétele. A Kék Kör Túrával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgás a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.
Csonka András
Csonka András a konyhájába is bepillantást enged
  • A dietetikai-talkshow-k és tanácsadások mellett a Kötény-staféta videós kihívás is tartogat meglepetéseket, egyebek mellett olyan hírességek főznek konyhájukban, mint Pataki Zita, Csonka András, Peller Anna, Németh Kristóf. Az Egy Csepp EgészségFeszt programjaiban közreműködik még a népszerű televíziós sorozat, a Barátok közt szereplői is.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •