nyári smink 2020
A nyári melegben érdemes kerülnünk a testes, sötét színű rúzsokat

Az évszakok váltakozásával bőrünket különböző időjárási hatások érik, amelyekhez nemcsak bőrápolási szokásainkat, de sminkrutinunkat illetően is érdemes alkalmazkodnunk, hogy mindig tökéletes megjelenéssel tündökölhessünk. Nyáron érdemes a télen használt testesebb és erősebb fedésű sminkjeinket könnyedebb, zselés textúrájú termékekre, hogy bőrünk megfelelő hidratáltságáról és pórusaink szabad légzéséről gondoskodhassunk. Idén nyáron a csillogó árnyalatoké a főszerep! Szabó Doris az Avon Sminkmestere készült néhány tippel egy csillogó, üde nyári smink elkészítéséhez, amellyel biztosan nem maradunk észrevétlenek még a forró estéken sem.

Alapozás kisokos a nyári sminkhez

A hagyományos, erős fedésű alapozónkat a melegebb időszakokban érdemes egy könnyed BB krémre, vagy színezett hidratálóra cserélni. Ezek amellett, hogy egységesítik bőrünk tónusát, mélyen hidratálják arcunkat anélkül, hogy eltömítenék pórusainkat. Érdemes magas faktorszámú fényvédőt is tartalmazó BB krémet választani ebben az időszakban, így egy lépésben ápolhatjuk és védhetjük  bőrünket.

Így lesz igazán káprázatos a nyári make-up

Idén nyáron hódítanak a zselés állagú sminktermékek. Ezek amellett, hogy izgalmas vizes hatást és káprázatosan csillogó fényt kölcsönöznek, állaguknak köszönhetően kevésbé mozdulnak el helyükről a nagy melegben, mint por változatú társaik. Természetes nyári színekkel ragyogóvá varázsolják tekintetünket, igazán friss megjelenést biztosítanak. Orcáink kiemelésére is érdemes krémesebb bronzosítót, pirosítót és highlightert használni, hiszen ezek könnyen eldolgozhatók, rugalmasan idomulnak a bőrünkhöz és gyönyörűen visszaverik a napsugarakat. Ezzel természetes ragyogást kölcsönöznek arcunknak. Extra tipp: a highlighterből vigyünk fel bátran kulcscsontunkra, dekoltázsunkra esetleg vállainkra – jól mutat, ahogy megcsillan rajtuk a fény.

sminkelés nyáron szelfi
Keltsük életre a tekintetet, legyen gyönyörű fénye a bőrünknek; fotó: Freepik/prostooleh

Cseréljük le a sötét rúzst!

A nyári melegben érdemes kerülnünk a testes, sötét színű rúzsokat. Ajkainkon csodásan mutathat egy könnyed hidratáló ajakszínező, amely csillogásával dúsítja ajkainkat és nem kell félnünk attól, hogy látványosan elkenődik. Választhatunk olyan  terméket a nyári smink kiegészítőjeként,a mely egyszerre zselés pirosító és ajakszínező – ezzel tökéletes harmóniát vihetünk sminkünk színvilágába.

Ha pedig kíváncsi vagy rá, hogyan lesz igazán tartós a nyári make-up a maszk alatt is, olvasd el cikkünket telis-tele hasznos tippel!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •