horvátországi szigorítások koronavírus negyedik hulláma nyaralás utazási korlátozás utazás covid után
(Fotó: Freepik)

Az utóbbi időben a szakértők egyre gyakrabban foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy a járvány miatt újonnan felmerült egészségügyi aggodalmak hogyan befolyásolják a Covid utáni utazás fellendülését és az utazási kedvet.

Összefüggés az utazás és a mentális egészség között

Dr. Helena McKeown, a Brit Orvosi Szövetség Képviseleti testületének elnöke szerint a koronavírus-járvány érdekes esettanulmány. Mivel utazni nem lehet és az emberek mozgását a környezetükre korlátozzák, ez lehetővé teszi a kutatók számára, hogy megvizsgálják: milyen valódi hatása van annak, ha az ember élete egy helyre koncentrálódik.

Szorongás ellen természetes gyógymódok
A koronavírus-szorongás életünk egyre több aspektusát érinti, ebbe az utazás, nyaralás is beletartozik (Fotó: Freepik)

“Általánosságban egyre világosabbá vált, hogy az emberek várják a nyaralásukat – mondja Helena. – Ez számukra a fellélegzés és kikapcsolódás ideje. Márpedig az utóbbi 12 hónapban nem volt lehetőségük a szükséges pihenésre.”

Ez pedig hatással van a motivációnkra, a produktivitásunkra, és arra, milyennek érezzük az életünk haladását. Szóval mindannyian nyaralásra vágyunk. De “köszönhetően” a vírusnak, amely képes arra, hogy felületeket fertőzzön meg és emberről-emberre terjedjen, ijesztőnek tűnhet a Coviddal teli valóságunk és a napfényben fürdő vakációnk közötti logisztika.

Ha érdekel, hogy nézhet majd ki a Covid utáni utazás, lapozz a következő oldalra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1
2
3
4